Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Tragédia na východe: Po nehode pri Michalovciach prišiel o život človek a tri deti sa vážne zranili!

Po nehode pri Pozdišovciach zahynul človek, tri deti sú zranené Zobraziť galériu (4)
Po nehode pri Pozdišovciach zahynul človek, tri deti sú zranené (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

POZDIŠOVCE - Na ceste medzi obcami Trhovište a Pozdišovce v Michalovskom okrese sa v piatok ráno stala tragická dopravná nehoda. Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach potvrdil, že na mieste sa zrazil autobus s osobným autom. Pri nehode zomrel jeden človek, podľa prvotných informácií sa zranili aj tri deti, ktoré sedeli v autobuse.

archívne video

Nehoda na D1: Vodič na BMW nerešpektoval absolútne nič (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Tragická dopravná nehoda v Pozdišovciach
Zobraziť galériu (4)
Tragická dopravná nehoda v Pozdišovciach  (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

"Nehodu nám nahlásili krátko po 7. hodine, na mieste sú stále všetky záchranné zložky. Zranení sú dvaja chlapci a jedno dievča, pri nehode zomrel vodič osobného auta," priblížil operačný dôstojník. Policajný zbor Košického kraja informoval, že z dôvodu dokumentovania vážnej dopravnej nehody je štátna cesta 1/19 medzi uzatvorená v oboch smeroch. Policajti cestnú premávku odkláňajú na obchádzkové trasy cez obce Bánovce nad Ondavou a Laškovce.

Tragická dopravná nehoda v Pozdišovciach
Zobraziť galériu (4)
Tragická dopravná nehoda v Pozdišovciach  (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

Krajská policajná hovorkyňa z Košíc Jana Mésarová doplnila, že nehoda sa stala za doposiaľ presne nezistených okolností, auto sa čelne zrazilo s linkovým autobusom, v ktorom sa viezlo 11 cestujúcich. "Na miesto boli ihneď vyslané všetky záchranné zložky. Mladý vodič osobného auta utrpel pri zrážke zranenia nezlučiteľné so životom," priblížila Mésarová.

 

DOPRAVNÉ OBMEDZENIE Z dôvodu dokumentovania vážnej dopravnej nehody ku ktorej došlo dnes v ranných hodinách, je štátna...

Posted by Polícia SR - Košický kraj on Thursday, May 18, 2023

Polícia miesto udalosti v týchto chvíľach dôkladne dokumentuje

Polícia miesto udalosti v týchto chvíľach dôkladne dokumentuje. U vodiča autobusu bola na mieste vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom. Prípadné požitie alkoholu u vodiča osobného vozidla bude zisťované pri pitve. Cesta je naďalej uzavretá a policajné hliadky riadia cestnú premávku, odkláňajú dopravu na obchádzkové trasy. Bližšie okolnosti, za akých k tejto dopravnej nehode došlo, čo bolo jej presnou príčinou a miera zavinenia jej účastníkov, budú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Tragická dopravná nehoda v Pozdišovciach
Zobraziť galériu (4)
Tragická dopravná nehoda v Pozdišovciach  (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová potvrdila, že na mieste sa zranili traja ľudia. Záchranári dvoch z nich po ošetrení transportovali do nemocnice, tretí bol ošetrený na mieste. Hovorkyňa Sveta zdravia Bianka Krejčíová potvrdila, že dvoch pacientov s ľahkými zraneniami ošetrili v michalovskej nemocnici a následne ich prepustili do domácej liečby.

Autobus, ktorý ďalej nemohol pokračovať v jazde v dôsledku poškodenia, bude odtiahnutý do garáže. Výška škody bude určená po obhliadke. Uviedol to v reakcii na nehodu hovorca dopravcu, spoločností Arriva na Slovensku Peter Stach s tým, že osobné vozidlo narazilo do prímestskej linky smerujúcej do Michaloviec pri predbiehaní. "Autobusové spoje v danom úseku premávajú podľa cestovného poriadku, pre obchádzku miesta nehody však dochádza k zdržaniu do desiatich minút," dodal.

Polícia v tejto súvislosti vyzýva všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa správali na cestách zodpovedne, dodržiavali dopravné predpisy, zbytočne neriskovali a sledovali situáciu okolo seba.

Viac o téme: NehodaAutobusPolícia Osobné autoPozdišovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu