Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Harabinovi definitívne OD-ZVO-NI-LO! Facebookový účet bývalého sudcu ostal ležať v prachu: Písaniu statusov je koniec

Bývalému sudcovi Najvyššieho súdu a neúspešnému kandidátovi v prezidentských voľbách klepla spoločnosť Meta po prstoch. Zobraziť galériu (4)
Bývalému sudcovi Najvyššieho súdu a neúspešnému kandidátovi v prezidentských voľbách klepla spoločnosť Meta po prstoch. (Zdroj: Getty Images, Topky/ Maarty)

BRATISLAVA – Bývalý sudca a neúspešný kandidát v prezidentských voľbách Štefan Harabin doplatil na svoje prešľapy a spoločnosť Meta sa rozhodla pre vážny krok. Harabinov facebookový profil dostal „STOPKU“ a na šírenie svojho kontroverzného obsahu si tak musí vystačiť s inými platformami. Pre bývalého sudcu však ide o nenahraditeľnú stratu, jeho statusy sledovali tisíce priaznivcov.

archívne video

Štefana Harabina zadržala NAKA! Obvinili ho zo schvaľovania trestného činu a extrémizmu (Zdroj: Topky/Maarty)

Štefan Harabin sa v posledných rokoch stal jednou z ikon šírenia antisystémového obsahu, pričom veľkú časť svojej tvorby venoval aj prezidentke Zuzane Čaputovej, či proruským postojom v kontexte vojny na Ukrajine. Prezidentku vo svojich príspevkoch neváhal počastovať najrôznejšími prívlastkami a spájal ju taktiež s eskaláciou vojny na Ukrajine. „Blíži sa éra, keď naši Banderovci na čele s Čaputovou budú postavení pred zákonný antifašitický súd,“ napísal v jednom zo svojich statusov.

Štefan Harabin
Zobraziť galériu (4)
Štefan Harabin  (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

Za svoje statusy sa postavil už aj pred súd!

Predseda mimoparlamentnej strany Vlasť sa vo svojich príspevkoch neváha pustiť ani do svetových mocností a nešetrí ani odvážnymi vyjadreniami, pri ktorých zásadne útočí na Spojené štáty či Európsku úniu. Za svoje výroky bol v minulosti dokonca obvinený z extrémizmu a zo schvaľovania trestného činu.

K obvineniu došlo potom, čo na totožnej sociálnej sieti zverejnil status krátko po začatí vojny na Ukrajine. Harabin vo svojom statuse priaznivcov informoval, že by urobil presne to isté, čo Putin. „Zastavenie nacistov, ktorí od roku 2014 zavraždili 15-tisíc vlastných civilistov, len pre ich ruskú národnosť, bolo zjavnou genocídou,“ dodal. Tento status neskôr pozmenil a nakoniec odstránil úplne.

Harabinovi definitívne OD-ZVO-NI-LO! Facebookový
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Kontroverznému politikovi dala "STOP-ku" najväčšia sociálna sieť!

Tvrdú ranu mu však v utorok (16. 5.) udelila sociálna sieť Facebook, ktorej správcovia sa podľa našich informácii už nemohli dívať na nárast nahlasovaného obsahu. Definitívnym rozhodnutím bolo napokon odstránenie jeho účtu, situácia sa však po jeho odvolaní proti odstráneniu účtu môže ešte zmeniť. Exkandidát má tak ešte šancu, že v šírení svojho mediálneho obsahu bude môcť aj naďalej pokračovať.

Štefan Harabin
Zobraziť galériu (4)
Štefan Harabin  (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

Viac o téme: Facebook Štefan HarabinHarabinMetaBan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu