Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

S prvými teplými dňami vyrazili na cesty aj motorkári: Tragický začiatok sezóny! O život prišli hneď dvaja

Sezóna ešte ani poriadne nezačala a už sú dvaja mŕtvi
Sezóna ešte ani poriadne nezačala a už sú dvaja mŕtvi (Zdroj: FB/Polícia )

NITRA - Sezóna ešte poriadne ani nezačala a na motorkách zomreli už dvaja motocyklisti. Uplynulý víkend sa stali dve vážne nehody v nitrianskom kraji, kde o život prišiel 75-ročný vodič motocykla a 40-ročný.

Teplé a slnečné počasie podnietilo motorkárov k tomu, aby cez víkend po zime prevetrali svojich dvojkolesových miláčikov. Avšak sezóna poriadne ani nezačala a už si vyžiadala dve obete. O život prišiel 75-ročný motorkár z Prievidze a ďalší 40-ročný v Komárne. Prvá nehoda sa stala v nedeľu v popoludňajších hodinách v obci Nemčice v topoľčianskom okrese. 

"75-ročný vodič motocykla BMW pravdepodobne nedal prednosť motocyklu Honda, ktorý viedol 20-ročný muž. 75-ročný motorkár bol so zraneniami prevezený vrtuľníkom do Fakultnej nemocnice v Nitre, odkiaľ však prišla smutná správa, že zraneniam podľahol," informovali nitrianski policajti na sociálnej sieti. Policajti 20-ročného motorkára podrobili dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. U nebohého bola odobratá krv na prípadné zistenie prítomnosti alkoholu alebo inej návykovej látky. V súčasnosti policajti vyšetrujú okolnosti nehody, ale aj mieru zavinenia a jej príčiny. Mladík skončil s ľahšími zraneniami.

Dôchodca nedal prednosť 20-ročnému motorkárovi: Hrozné následky! (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Nitriansky kraj)

Druhá dopravná nehoda sa stala tiež v nedeľu v smere od Hurbanova pred odbočkou na obec Martovce v okrese Komárno. Polícia uviedla, že 76-ročný vodič auta Renault Thalia pravdepodobne nedal prednosť motorke Yamaha, ktorú viedol 40-ročný muž. "Motocyklista bol so zraneniami prevezený do nemocnice, kde zraneniam v nočných hodinách podľahol," skonštatovala. Policajti vodiča podrobili dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom a mŕtvemu vodičovi taktiež odobrali krv na zistenie prípadného požitia alkoholu. "Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície v Komárne začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," dodali.

 

🏍️🏴 DVE TRAGÉDIE MOTOCYKLISTOV ZA DVE HODINY. POLÍCIA APELUJE NA VŠETKÝCH ÚČASTNÍKOV CESTNEJ PREMÁVKY: JAZDITE OPATRNE,...

Posted by Polícia SR - Nitriansky kraj on Monday, May 8, 2023

 

Viac o téme: NehodaSmrťMotorkaMotorkárPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu