Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Exšéf trnavskej krajskej polície Bystrík Stanko zostáva stíhaný na slobode

Bystrík Stanko
Bystrík Stanko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Obvinený bývalý riaditeľ trnavskej krajskej polície Bystrík Stanko zostáva stíhaný na slobode. Rovnako aj šéf okresnej polície v Trnave Rastislav Grznár. Na pondelkovom verejnom zasadnutí o tom rozhodol Najvyšší súd (NS) SR. Potvrdila to hovorkyňa súdu Alexandra Važanová. Dvojica bola zadržaná v rámci policajnej akcie Chikara 2.

"Najvyšší súd dospel k záveru, že v tomto štádiu konania u obvineného Rastislava G. dôvody kolúznej a preventívnej väzby a u obvineného Bystríka S. dôvody kolúznej väzby nie sú dané," uviedla hovorkyňa s tým, že súd ponechal oboch obvinených na slobode. Rastislav Grznár má dočasne pozastavený výkon štátnej služby, požiadal o odchod do civilu.

Archívne video: Obhajca Ellinger: To, že bol Puškár na mieste činu, sa nedá vyvrátiť, klient trvá na nevine

Obhajca Ellinger: To, že bol Puškár na mieste činu, sa nedá vyvrátiť, klient trvá na nevine (Zdroj: Topky/Maarty)

Národná kriminálna agentúra (NAKA) zasahovala 22. marca v rámci akcie Chikara 2 súvisiacej s drogovým biznisom na území Bratislavského, Trnavského a Žilinského kraja. Obvinila 16 osôb, niektoré súbežne z viacerých trestných činov.

Väčšina z nich čelí obvineniam z drogových trestných činov. Obvinenia boli vznesené aj zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, prijímania úplatku či z prečinu podplácania. Jedna osoba je obvinená i zo zločinu hrubého nátlaku v štádiu prípravy a jedna zo zločinu vydierania. Do väzby bolo prvostupňovým Špecializovaným trestným súdom (ŠTS) vzatých šesť osôb.

Viac o téme: RozhodnutieKauzaNajvyšší súdBystrík StankoChikara 2Stíhaný na slobode
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu