Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Polícia sa počas akcie Modrá 24 zamerala na bezpečnosť v železničnej doprave

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - Polícia sa počas marcovej akcie Modrá 24 zamerala na bezpečnosť v železničnej doprave. Kontrolovala požitie alkoholu u rušňovodičov a aj ostatných zamestnancov, ktorí majú vplyv na železničnú dopravu. Taktiež aj u vodičov a cyklistov. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

"Pozitívne boli tri dychové skúšky u vodičov motorových vozidiel a jedna dychová skúška u cyklistu," uviedla Bárdyová. Priblížila, že počas policajnej akcie skontrolovali aj 602 vlakov osobnej prepravy. Vykonali 598 kontrol na železničných staniciach a 301 kontrol na železničných priecestiach, a tiež skontrolovali 779 osôb.

Archívne VIDEO

Dráma na vlakovej stanici: Vlak ženu ťahal za nohu desiatky metrov (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

V blokovom konaní riešila polícia celkovo 348 priestupkov. "Najčastejšie riešenými priestupkami boli priestupky proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky a prechádzanie cez koľaje na miestach, kde je to zakázané," spresnila hovorkyňa. V rámci akcie boli taktiež vypátrané tri veci a jedna osoba. Policajti odhalili dva trestné činy. Medzinárodná akcia Modrá 24 je zameraná na bezpečnosť v železničnej doprave. Organizuje ju Railpol - Európska asociácia železničných polícií.

 

STOVKY POLICAJTOV NA ŽELEZNICIACH: TOTO SÚ VÝSLEDKY VEĽKEJ POLICAJNEJ AKCIE✅ 👮‍♀️👮Policajný zbor sa už niekoľko rokov...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Thursday, March 30, 2023
Viac o téme: BezpečnosťŽelezničná dopravaPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu