Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Po požiari dvoch rodinných domov a garáže vyčíslili škodu na 190-tisíc eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/HaZZ)

SKALITÉ - Výšku škody po utorňajšom (28. 3.) požiari dvoch rodinných domov a garáže v Skalitom v okrese Čadca predbežne odhadli na 190.000 eur. Informoval o tom Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline. Uviedol, že pri požiari utrpel zranenia človek.

Udalosť hasičom ohlásili v utorok dopoludnia. Po príchode na miesto zistili, že horí garáž, v ktorej stálo auto. "Po výbuchu uložených tlakových nádob sa požiar rozšíril na dva rodinné domy, drevenú hospodársku budovu, sklad dreva a ohrozoval tretí rodinný dom," priblížil Kypus.

Archívne video: Riaditeľka SBM Zuzana Denková: Pre chýbajúce prostriedky nie sú poistené objekty ani zbierkové predmety SBM

Riaditeľka SBM Zuzana Denková: Pre chýbajúce prostriedky nie sú poistené objekty ani zbierkové predmety SBM (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

Dodal, že na mieste začali s hasiacimi prácami tamojší dobrovoľní hasiči. Po príjazde ďalších cisterien hasiči začali s lokalizáciou požiaru a ochladzovaním tretieho rodinného domu. K udalosti privolali zisťovateľa príčin vzniku požiarov. "Postupným rozoberaním zasiahnutých konštrukcií a hasením skrytých ohnísk požiar o 13.30 h zlikvidovali. Na mieste zasahovalo 21 profesionálnych a desať dobrovoľných hasičov," povedal Kypus. Vodu na hasenie dopravovali kyvadlovo z hydrantu z tamojšieho vodovodu.

Viac o téme: PožiarHasičiŠkodySkalité
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu