Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Káčer oceňuje členstvo Slovenska v NATO: Aliancia je zárukou obrany a bezpečnosti občanov

Rastislav Káčer
Rastislav Káčer (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Aliancia je zárukou obrany Slovenska a bezpečnosti občanov, o čom sa nemusí pochybovať. Vyhlásil to dočasne poverený šéf slovenskej diplomacie Rastislav Káčer, ktorý považuje členstvo v Severoatlantickej aliancii (NATO) za jedno z najdôležitejších rozhodnutí modernej histórie Slovenska. Pripomenul, že Slovensko sa stalo jej súčasťou pred 19 rokmi.

"Na pozadí ruskej vojny proti Ukrajine sa viac ako kedykoľvek predtým ukazuje dejinný význam nášho vstupu do NATO. Je to základ pre zachovanie našej slobody, bezpečnosti či stability a tiež predpoklad ekonomického rozvoja a prosperity," uviedol. Podľa neho neexistuje "lepší ani efektívnejší spôsob", ako Slovensko udržať v bezpečí.

Archívne VIDEO: Rastislav Káčer na Rade EÚ o zaslaní stíhačiek Mig-29 a ďalšej pomoci pre Ukrajinu

Rastislav Káčer na Rade EÚ o zaslaní stíhačiek Mig-29 a ďalšej pomoci pre Ukrajinu (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

Vytvorenie štyroch nových mnohonárodných obranných bojových skupín NATO pomohlo podľa neho zmierniť obavy štátov na východnom krídle Aliancie. "Jednu z týchto skupín aliančných vojakov sme privítali aj na našom území a posilnili tak našu obranyschopnosť," poukázal Káčer a pripomenul, že slovenskí vojaci zas v Pobaltí pomáhajú chrániť občanov iného štátu Aliancie.

Viac o téme: ČlenstvoSlovenskoNATORastislav Káčer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu