Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Mladí kupliari ponúkali chlapcov na prostitúciu

BRATISLAVA - Štyria mladí muži od 18 do 23 rokov z Bratislavy a z Dunajskostredského okresu čelia obvineniam z kupliarstva, desiatky chlapcov totiž ponúkali na prostitúciu.

Obvinení muži si tak prilepšovali minimálne od roku 2004, policajti ich po dlhodobom monitorovaní zadržali v bratislavskej Petržalke, informovala dnes agentúru SITA zástupkyňa bratislavskej policajnej hovorkyne Tatiana Kurucová.

Pre rôznych zákazníkov nielen na Slovensku, ale aj v Čechách a v Rakúsku zháňali chlapcov od 14 do 20 rokov. Zákazník si dal požiadavku, o akého chlapca má záujem a kupliari jeho požiadavky splnili. Záujemca si po chlapca prišiel buď osobne, prípadne sa s ním stretol na vopred určenom mieste. Za jedného chlapca brali obvinení od troch do desaťtisíc korún, s nižším vekom stúpala cena.

Chlapci za prostitúciu dostávali od 300 do tisíc korún. Všetci obvinení sú v policajnej cele, kde si počkajú na rozhodnutie o vzatí do väzby. Ako uviedla Kurucová, 22-ročnému Romanovi Z. z Bratislavy a Adriánovi B. z okresu Dunajská Streda hrozí trest od troch do 10 rokov, 18-ročný Juraj B. spolu s 23-ročným Františkom B. z Bratislavy môžu stráviť za mrežami sedem až 12 rokov, lebo sa trestnej činnosti dopúšťali na osobách mladších ako 15 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu