Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Slovenská a maďarská polícia zadržala 13 osôb: Obchodovali s drogami

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - Maďarský Národný úrad vyšetrovania Pohotovostnej polície (KR NNI) spoločne so slovenskou Národnou kriminálnou agentúrou (NAKA) cez víkend zlikvidovali medzinárodnú zločineckú organizáciu, ktorá za uplynulý mesiac predala na Západnom Zadunajsku a na Podunajskej nížine zhruba 30 kilogramov drog. Pri zásahu bolo zadržaných 13 osôb, informuje server 24.hu.

Počas akcie, v rámci ktorej zasahovalo 150 príslušníkov polície, zhabali 1500 dávok pervitínu, 8000 eur a 1,5 milióna forintov (3837 eur) v hotovosti a päť zbraní. Jedného muža — občana SR, a občianku Maďarska vzali policajti do väzby, zvyšní členovia zločineckej skupiny sú stíhaní na slobode.

Archívne video: Advokát Roberta Kaliňáka David Lidtner na NAKA

Advokát Roberta Kaliňáka David Lidtner na NAKA (Zdroj: Topky/Maarty)

Počas prvého dňa zasahovalo 90 policajtov na ôsmich lokalitách v mestách Győr, Tatabánya a Oroszlány. Kriminalisti okrem drog a hotovosti zaistili prostriedky potrebné na obchodnú činnosť, ako aj komponenty potrebné na zriadenie laboratória na výrobu metamfetamínu. Súčasne s maďarskými vyšetrovateľmi zasahovali aj príslušníci NAKA voči piatim osobám na Slovensku, kde urobili domové prehliadky.

V druhý deň zásahu zatkla polícia tri osoby v Baranskej a Hajducko-Bihárskej stolici. Podľa 24.hu maďarská polícia zistila, že traja podozriví sú ozbrojení, preto bola nasadená elitná policajná jednotka TEK. Okrem omamných látok bol zaistený elektrický paralyzér a päť kusov rôznych druhov zbraní.

Viac o téme: DrogySlovenskoMaďarskoNAKAZločinecká organizácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu