Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Presúva sa k nám víchrica DIETHELM, dá o sebe vedieť už dnes aj v piatok: Čakajte silný vietor a pridá aj niečo ďalšie!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Sľubované oteplenie sme už pocítili na viacerých miestach a vyvrcholí v piatok, kedy budeme mať na Slovensku typické jarné počasie. Okrem toho, že je teplejšie, sa však pripravte na výrazný vietor, dážď a cez víkend dokonca aj búrky. Meteorológovia predpovedajú mimoriadne pestrý záver týždňa.

archívne video

Vietor úraduje aj v hlavnom meste (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Tlaková níž Diethelm prináša nárazový vietor, ktorý bude dosahovať rýchlosť 60 až 80 km/h, na horách to môže byť až cez 100 km/h. Spolu so silným vetrom čakajú našu oblasť pomerne výrazné zrážky, informuje portál imeteo.sk.  Pod vplyvom oteplenia sa dokonca aj na horách, kde doteraz vládla zima, objavia už zrážky vo forme dažďa, nie sneženia. Dnes si ich užije najmä severozápad a stredné Slovensko, kde môže napršať aj okolo 20 mm zrážok.

Vďaka prechodu tlakovej níže prúdi k nám mimoriadne teplý, morský vzduch, vďaka čomu už dnes stúpne teplota na krásnych +10 až +15 °C, v niektorých lokalitách to môže byť aj o nejaký ten stupeň viac. 

Presúva sa k nám
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Čaká nás kombinácia vysokých teplôt a búrok

Ešte nebezpečnejšie a zaujímavejšie počasie očakávajte v piatok a v sobotu. V piatok bude cez našu oblasť postupovať ďalšia tlaková níž, ktorá prinesie takmer typické jarné počasie s teplotami až do +18 °C.  Nepotrvá však dlho a príde k ďašej zmene, ktorá prinesie turbulentné počasie.

 

 

Viac o téme: VíchricaDiethelmPočaie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu