Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Polícia obvinila muža, ktorý mal nechať na pozemkoch v Stupave uhynutý dobytok

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR )

BRATISLAVA - Enviropolícia obvinila muža A. D., ročník 1977, z obce Zohor v okrese Malacky pre neoprávnené nakladanie s odpadmi. Obvinený mal približne do konca augusta 2022 v lokalite Binderov sad v Stupave protiprávne ponechať na viacerých pozemkoch voľne pohodené uhynuté jedince hovädzieho dobytka a oviec aj ich časti. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

"Podľa zistení enviropolicajtov mal vystupovať ako prevádzkovateľ a vlastník farmy na chov vybraných druhov zvierat, pričom túto činnosť mal realizovať bez vydaného povolenia príslušných orgánov štátnej správy. V rozpore so zákonom mal v piatich vyhĺbených jamách na ploche 159 štvorcových metrov uložiť vedľajšie živočíšne produkty, ako vnútornosti, hlavy, rebrá, kože, kožky, kosti a vývrhy zvierat v rôznom štádiu rozkladu v objeme 79 kubických metrov," načrtla hovorkyňa. Škodu v súvislosti s odpadom uloženým v rozpore s príslušnými právnymi predpismi na mieste, ktoré na to nie je určené, vyčíslili na vyše 29.000 eur.

Archívne VIDEO

Akcia Peržan: Policajti zasahovali priamo na svadobnom obrade účelového manželstva (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Obvinený mal zároveň na dotknutých pozemkoch ponechať na ploche takmer 100 štvorcových metrov na jednotlivých kopách a vo vyhĺbenej jame odpady - objemný odpad, bitúmenové zmesi a zmiešané odpady zo stavieb a demolácií - v celkovom objeme desiatich kubických metrov. Škoda, ktorá vznikla v tejto súvislosti, sa vyšplhala na 1400 eur. Polícia upozorňuje občanov aj podnikateľskú verejnosť, že nakladanie s odpadmi je prísne regulované, pretože takýmto konaním dochádza k ohrozovaniu a poškodzovaniu environmentálnych a ekonomických záujmov spoločnosti.

Polícia obvinila muža, ktorý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR )

Polícia obvinila muža, ktorý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR )

Viac o téme: MužDobytokPolíciaStúpava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu