Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Polícia vyšetruje dva prípady neoprávneného použitia platobnej karty

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PARTIZÁNSKE - Polícia vyšetruje dva prípady, keď prišli dve ženy, ktoré sa snažili predať tovar, o väčšiu sumu peňazí. Vyšetrovateľka z Partizánskeho začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku v súbehu s prečinom krádeže. Informovala o tom vo štvrtok na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.

O sumu 1350 eur prišla zo svojho účtu 67-ročná žena v Partizánskom, ktorá sa cez aplikáciu na predaj rôzneho oblečenia a iných tovarov snažila predať dámske značkové tenisky. Ďalšia 32-ročná žena, ktorá chcela predať obývaciu stenu, prišla o 1972 eur. Obom údajní záujemcovi zaslali odkaz, cez ktorý vyplnili údaje od svojej platobnej karty ako formu platby. Obe následne platby aj autorizovali.

 

💻📱VYNALIEZAVOSŤ PODVODNÍKOV NEPOZNÁ HRANÍC. DVE ŽENY PREDÁVALI TOVAR A PRIŠLI O NEMALÉ PENIAZE💶 1️⃣ prípad: aplikáciu...

Posted by Polícia SR - Trenčiansky kraj on Thursday, March 2, 2023

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje ľudí, aby neposkytovali žiadne zo svojich autentifikačných a verifikačných údajov k bankovým službám či produktom. "V prípade, ak od vás neznáma osoba akoukoľvek formou požaduje údaje k platobným kartám, k službe internetbanking alebo prihlasovacie údaje a heslo, za žiadnych okolností ich neposkytujte️," vyzvali ľudí policajti.

Viac o téme: PodvodŽenyKartaPolícia Partizánske
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu