Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Slovenský extrémista uniká spravodlivosti: Nevydajú ho ani v marci! Do kariet mu hrá život v Londýne

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Polícia SR, Twitter/DannyKollar)

BRATISLAVA/ LONDÝN – Kroky polície pri prevoze slovenského dezinformátora späť na Slovensko sa zamotávajú. Termín vydávacieho konania pre Slováka žijúceho v Londýne je v nedohľadne a pribúdajúce množstvo zatykačov na jeho hlavu celú situáciu iba viac komplikuje. Konanie bolo naposledy odložené o skoro dva mesiace.

Archívne VIDEO: Polícia SR upozorňuje na hoaxy

Polícia Slovenskej republiky upozorňuje na podvody a hoaxy (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Popredná hviezda slovenskej konšpiračnej scény Daniel Bombic už dlhšiu dobu uniká pred orgánmi činnými v trestnom konaní (OČTK). Na muža, ktorý na sociálnych sieťach vystupuje pod prezývkou Danny Kollár, boli vydané už tri zatýkacie rozkazy. Práve posledný vydaný rozkaz sa stal dôvodom pre posun súdneho konania, informuje portál Živé. 

Slovenský extrémista uniká spravodlivosti:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky - Ramon Leško)

Bombicovi bol preložený termín extradičného konania na súde v Londýne, kde dlhodobo žije. „Dôvodom je nedávny zatýkací rozkaz, ktorý na Bombica vydali slovenské úrady. Konanie sa malo pôvodne uskutočniť 16. januára, neskôr bolo presunuté na 31. marca,“ informuje portál. „Westministerský magistrátny súd, ktorý sa prípadom zaoberá, redakcii Živé.sk aktuálne potvrdil, že novým termínom je 22. máj, kedy sa rozhodne, či 41-ročného muža skutočne vydajú na Slovensko,“ dodávajú.

Daniel Bombic po výpovedi na súde Westminister magistrate court
Zobraziť galériu (5)
Daniel Bombic po výpovedi na súde Westminister magistrate court  (Zdroj: YouTube/ Danny Kollar DKX)

Svoju tvorbu využíva na obhajobu, fanúšikovia mu tlieskajú

Daniel Bombic je podľa našich informácií aktuálne na slobode. Portál Živé však informuje, že ešte v auguste musel zaplatiť kauciu 15-tisíc libier a britská polícia ho monitoruje elektronickým náramkom. „Kým je Bombic na slobode, môže naďalej bez obmedzení šíriť svoj obsah online. V ňom sa okrem iného venuje aj svojmu vlastnému prípadu. Tvrdí, že slovenskí vyšetrovatelia klamali britským úradom, keď údajne mali pri prvom zatykači tvrdiť, že Bombic vraj 21. novembra 2021 unikol z väzby na Slovensku,“ priblížili. Polícia však jeho tvrdenia v novembri poprela.

Telegramový profil Daniela Bombica
Zobraziť galériu (5)
Telegramový profil Daniela Bombica  (Zdroj: Telegram/ Danny Kollar)

Pod prezývkou Danny Kollar aj naďalej pôsobí na sociálnych sieťach YouTube, Telegram, či Instagram, kde sa teší značnej popularite. Na sociálnej sieti Telegram ho aktuálne sleduje vyše 55-tisíc sledovateľov, ktorí ho v úniku pred konaním OČTK dlhodobo podporujú.

Klamal pred súdom, na sociálnych sieťach sa usvedčil sám

Bombic mal vo svojej obhajobe tvrdiť, že Slovensko od nástupu covidu nenavštívil, dôvodom mal byť jeho negatívny postoj k protipandemickým opatreniam. „Ani to však nie je pravda. Začiatkom júla 2022 zverejnil na sociálnych sieťach video z Čachtíc, kde sa podľa svojich slov zúčastnil svadby priateľa,“ upresnil portál. Video mal dodatočne zmazať, čo sa mu však nepodarilo na všetkých online kanáloch.

Westminister magistrace court
Zobraziť galériu (5)
Westminister magistrace court  (Zdroj: Getty Images)

Na jeho hlavu sú vydané už tri zatykače, polícia ho sledovala dlhšie

Prvý zatykač na jeho meno bol vydaný ešte v polovici minulého roka, dôvodom mali byť podľa portálu viaceré trestné stíhania, ktoré sa mali týkať extrémizmu, kyberšikany, dokonca aj zverejňovania citlivých údajov. Zatýkací rozkaz bol druhý krát vydaný v novembri 2022 z dôvodu šírenia extrémistického materiálu, ktorého sa mal dopustiť ešte vo februári toho istého roku. Tretí a posledný zatykač bol vydaný začiatkom februára za prečin neoprávneného nakladania s osobnými údajmi.

Viac o téme: PolíciaSúdZatykačDezinformácieHoaxyDanny KollarDaniel Bombic
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu