Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

PRIESKUM ukázal, čo si voliči myslia: Protikorupčná vláda ani po troch rokoch neuspela! Matovič nedodržal svoje sľuby

Igor Matovič s hnutím OĽaNO cieľ protikorupčnej vlády nedosiahli, ukázal prieskum Zobraziť galériu (7)
Igor Matovič s hnutím OĽaNO cieľ protikorupčnej vlády nedosiahli, ukázal prieskum (Zdroj: Topky/Ramon Leško, Getty Images)

BRATISLAVA - Hnutie OĽaNO v posledných parlamentných voľbách uspelo aj vďaka predvolebnej kampani, ktorá pozostávala prevažne z myšlienky potierania korupcie a boja proti mafii. Dnes už po troch rokoch môžeme pozorovať výsledky ich protikorupčnej práce a sami zhodnotiť, či vo svojich predvolebných sľuboch uspeli. Odpoveď na túto otázku prináša prieskum Agentúry AKO pre reláciu TV JOJ Na hrane.

Archívne video: Protest za zmenu paragrafu 363

Protest za zmenu paragrafu 363 na Námestí SNP (Zdroj: TASR/Daniel Veselský)

Len 27,1% opýtaných si myslí, že doterajšej vláde sa v boji proti korupcii darilo a iba 1,1% z nich si myslí, že im to vyšlo úplne. Naproti tomu až 66,6% opýtaných zastáva názor, že protikorupčná vláda svojmu menu nedostála a z nich až 28,0% zastáva názor, že protikorupčné vládnutie bolo fiasko. Len 6,3% opýtaných sa k danej otázke nevedelo, alebo nechcelo vyjadriť, ukázal prieskum.

PRIESKUM ukázal, čo si
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Agentúra AKO, TV JoJ Na Hrane)

Najviac skeptickí sú voliči Smeru, priaznivci OĽaNO oslavujú

Iba 9% voličov Smeru si myslí, že doterajšia vláda vo svojom protikorupčnom úsilí uspela. 78% ich voličov je na druhú stranu presvedčených, že OĽaNO svoje predvolebné sľuby nezvládlo dodržať. Podobný pohľad zastávajú aj voliči SNS, pričom až 84% z nich si myslí, že protikorupčná vláda neuspela. Rovnako aj voliči strany Republika o efektivite protikorupčného boja zapochybovali a negatívny pohľad má až 88% ich voličov.

PRIESKUM ukázal, čo si
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Agentúra AKO, TV JoJ Na Hrane)

Najväčší úspech OĽaNO zaznamenalo samozrejme u svojich voličov. Až 73% z nich je presvedčených o efektivite protikorupčnej vlády a iba 27% si myslí, že vláda vo svojom boji neuspela.  Na situáciu sa viac pozitívne pozerajú aj voliči KDH (44%) a voliči strany Sme rodina (41%).

PRIESKUM ukázal, čo si
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Agentúra AKO, TV JoJ Na Hrane)

Viac o téme: KDHSMER-SDOĽaNORepublikaKorupciaAgentúra AKO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu