Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

SHMÚ upozorňuje na výskyt hmiel: Cez víkend sa oteplí, bude však veterno

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Na celom území Slovenska treba počítať s hmlou s dohľadnosťou 50 až 200 metrov. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

"Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity," pripomína. Výstrahy platia predbežne od stredy od 20.00 h do štvrtka (16. 2.) do 9.00 h.

SHMÚ Upozorňuje na hmly na celom Slovensku
Zobraziť galériu (3)
SHMÚ Upozorňuje na hmly na celom Slovensku  (Zdroj: shmu.sk)

Na horách i juhozápade Slovenska môže byť v sobotu veterno aj veľmi teplo

Na horách a juhozápade Slovenska môže byť v sobotu (18. 2.) veterno aj veľmi teplo. Na viacerých staniciach zrejme budú prekonané aj rekordy maximálnej dennej teploty, ktoré sú na daný deň pomerne nízke. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na sociálnej sieti. "Pred studeným frontom stihne ešte na juhu územia vystúpiť teplota vzduchu až na hodnoty od desiatich do 15 stupňov Celzia, na krajnom juhozápade to môže byť dokonca ojedinele aj viac," približuje SHMÚ.

 

V sobotu 18.2. veterno aj veľmi teplo Už túto sobotu bude cez naše územie od severozápadu postupovať frontálny systém...

Posted by Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) on Wednesday, February 15, 2023

Počas dňa bude od severu postupovať studený front

Počas soboty by mal podľa meteorológov postupovať cez územie Slovenska od severozápadu frontálny systém spojený s tlakovou nížou, ktorej stred sa presunie cez juh Škandinávie nad Pobaltie. Na jej južnom okraji vznikne v našej oblasti výraznejší tlakový gradient. Súčasne bude počas dňa od severu postupovať studený front frontálneho systému, za ktorým začne na Slovensko prenikať chladný morský vzduch.

Na horách i juhozápade Slovenska môže byť v sobotu veterno aj veľmi teplo
Zobraziť galériu (3)
Na horách i juhozápade Slovenska môže byť v sobotu veterno aj veľmi teplo  (Zdroj: Facebook/Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ))

Viac o téme: PočasieHmlaUpozornenieVýstrahySHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu