Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ako je na tom Beluský, ktorý odpadol v parlamente? Ide o srdce a musel ísť pod nôž! Odkaz pre konšpirátorov

Beluský skončil až na operácii srdca. Zobraziť galériu (2)
Beluský skončil až na operácii srdca. (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

BRATISLAVA - Verejnosť len pred pol rokom zachytila správu z parlamentu, kedy priamo počas rokovania schôdze odpadol jeden z poslancov OĽaNO a hneď začiatkom februára prišiel ďalší, identický incident. Opäť sa do parlamentu museli dostaviť zdravotníci na sanitke a celú situáciu riešiť. Tentokrát išlo o poslanca ĽSNS Martina Beluského, ktorý sa svojim podporovateľom po takmer dvoch týždňoch opäť ozval. Musel ísť pod nôž!

archívne video

Juraj Blanár musel náhle prerušiť schôdzu, keďže náhle odpadol jeden z poslancov (Zdroj: NR SR)

"Pán spravodajca! Prerušujem rozpravu. Poprosím okamžite zavolať záchranku a poskytnúť pomoc!" presne tieto slová Juraja Blanára ako predsedajúceho schôdze opäť vystrašili začiatkom februára plénum. V tom čase totiž skolaboval ďalší poslanec - tentokrát to bol člen opozičnej strany ĽSNS a nezaradený Martin Beluský.

"Do 15.00 h sa prerušilo rokovanie, poslanec je stabilizovaný a pri vedomí," uviedla vtedy hovorkyňa predsedu parlamentu Borisa Kollára Michaela Jurcová. Po týchto slovách už zasahovali v parlamente zdravotníci a nikto nevedel, ako na tom vlastne Beluský je, no šírili sa hlasy, že už bol pri vedomí. Medzitým bol Beluský na tom oveľa vážnejšie, než verejnosť a voliči tušili.

V parlamente zasahovali záchranári: Počas rokovania odpadol poslanec Martin Beluský (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Operácia srdca, prepustenie domov po desiatich dňoch

Beluský reagoval po dlhšom čase sám cez konto na sociálnej sieti. "Mnohí sa ma pýtate ako som na tom po mojom skolabovaní v parlamente. Mám za sebou veľké množstvo vyšetrení, problém sa nakoniec ukázal na srdci. Mám za sebou operáciu, ktorá pevne verím problémy úplne odstránila," šokoval podporovateľov Beluský.

Ako je na tom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Martin Beluský - poslanec NR SR)

Odkaz pre konšpirátorov

Po tomto incidente sa, podľa očakávania, zmobilizovala aj dezinformačná scéna, ktorá si okamžite už z druhého kolapsu v parlamente začala vyvodzovať vlastné závery. Hlavnú úlohu v tomto zohral opäť covid. Beluský dokonca týchto ľudí nazval konšpirátormi a nechal im odkaz. "Odkaz pre konšpirátorov: Nie, nebol som zaočkovaný proti covidu, so srdcom som mal prvýkrát problémy už pred 20 rokmi. Viac sa k tejto téme vyjadrím na videu," prisľúbil poslanec, ktorý sa už rehabilituje doma.

Viac o téme: SrdceOdpadnutieOperáciePoslanec ĽSNSMartin BeluskýParlament
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu