Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Sexuálny deviant má na konte 28 znásilnení: Ukájal sa na dámskych nohách! Ženy prepadával v Nitre aj Bratislave

Martin Duna
Martin Duna (Zdroj: FB/Polícia SR)

BRATISLAVA/BRNO - Sexuálneho devianta Martina Dunu zadržali v Českej republike. Muž má kriminálnu minulosť a na Slovensku prepadával ženy a ukájal sa na ich nohách. Vyčíňal v Bratislave aj Nitre.

Sexuálneho násilníka Martina Dunu zadržali českí policajti a aktuálne sa nachádza v cele policajného zadržania v Brne. "Osoba páchateľa je občanom Českej republiky s kriminálnou minulosťou a s pobytom na území ČR. V priebehu vyšetrovania bola vykonaná úzka spolupráca s českou políciou za účelom vykonania opatrení v súvislosti s jeho zadržaním. K zadržaniu došlo dňa 4.2.2023 na území Českej republiky, pričom obvinený muž je v súčasnosti umiestnený v cele policajného zaistenia. V prípade preukázania viny pred súdom hrozí obvinenému mužovi v zmysle zákona trest odňatia slobody až na osem rokov," infomovala bratislavská krajská polícia.

Ukázalo sa, že neprepadával ženy len v Bratislave, ale aj v Nitre. Na svedomí má mať aj prepadnutie nitrianskej úradníčky. Infomorvala o tom televízia Joj. Muž vošiel do jednej z nitrianskej kancelárii, v ktorej za stolom sedela úradníčka. Zamkol dvere kľúčom, ktorý bol z vnútornej strany a žene sa začal vyhrážať, aby spravila to, čo od nej žiada. 

Bratislavskí kriminalisti objasnili sériu trestných činov násilníka z Česka (Zdroj: Facebook/polícia SR)

Potom jej bozkával nohy, zhodil ju na zem a zapchal jej ústa. Stiahol si tepláky a začal sa ukájať. Žena sa s ním snažila komunikovať a zrejme to jej aj pomohlo. Muž sa potom ospravedlnil a z miesta ušiel. "V tejto kauze sa vedie Okresným riaditeľstvom Policajného zboru Nitra trestné konanie pre zločin sexuálneho násilia," povedal pre televíziu Jaroslav Maček, hovorca krajskej prokuratúry v Nitre. Rovnakým spôsobom prepadával páchateľ aj ženy v Bratislave.

"Obvinený je dôvodne podozrivý však aj zo spáchania skutku sexuálneho násilia zo dňa 03.01.2023, ku ktorému došlo v priestoroch výťahu jedného z obytných domov v mestskej časti Petržalka. V tomto prípade nastúpil spolu s 67-ročnou ženou do výťahu, pričom po tom ako sa výťah pohol, ho na medziposchodí mal zastaviť. Vo vnútorných priestoroch sa dopustil trestného činu sexuálneho násilia, pričom k spôsobeniu fyzickej ujmy poškodenej žene nedošlo. Aj v tomto prípade muž následne z miesta utiekol. V uvedenom prípade sa stále pokračuje v zabezpečovaní dôkazov za účelom preukázania viny a rozšírenia prípadného trestného stíhania," opísala jeden z prípadov polícia. Muž má na konte už 28 znásilnení. 

Viac o téme: PrepadŽenyZnásilnenieSexuálny deviant
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu