Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Zásah horských záchranárov na Kubínskej holi: Muž (68) po páde zo schodov stratil vedomie, rýchly transport do nemocnice

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba)

DOLNÝ KUBÍN – Horskí záchranári pomáhali v sobotu (4. 2.) 68–ročnému mužovi, ktorý spadol zo schodov v chate na Kubínskej holi.

Pádom si poranil hlavu, krvácal z nosa a bol v bezvedomí. Horská záchranná služba (HZS) o tom informovala na svojom webe. Na miesto nehody odišli záchranári HZS z Oblastného strediska Malá Fatra, slúžiaci v lyžiarskom stredisku. "Zranenému mužovi poskytli neodkladnú prvú pomoc a ošetrenie. Na miesto zároveň privolali aj posádku RZP, ktorá pacienta transportovala do nemocničného zariadenia," uviedla HZS.

V Kysuckých Beskydách pomáhali turistovi, ktorý uviazol v hlbokom snehu

Horskí záchranári pomáhali v sobotu (4. 2.) v Kysuckých Beskydách turistovi so snowboardom, ktorý sa vydal neznačeným terénom na výstup cez Rovný vrch na Veľkú Raču. Horská záchranná služba (HZS) o tom informovala na svojom webe.

Muž nebol schopný v hlbokom snehu a strmom teréne výstup dokončiť. "Našťastie odoslal GPS súradnice svojej polohy, pretože nemohol nájsť ani vlastné stopy naspäť. Začínalo sa stmievať, ale nemal so sebou čelovku. Záchranári HZS muža v teréne lokalizovali. Našli ho bez zranení, ponúkli ho teplým nápojom a sprevádzali ho na parkovisko do bezpečia," uviedla HZS.

Viac o téme: PomocMužHorská záchranná službaKubínska hoľa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu