Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Polícia obvinila dvojicu páchateľov: Okradli a vydierali muža spod Tatier

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

KEŽMAROK - Dvojica páchateľov, ktorá mala okradnúť a intímnymi fotografiami vydierať muža spod Tatier, čelí obvineniu. O prípade informoval krajský policajný hovorca z Prešova Daniel Džobanik s tým, že kežmarský vyšetrovateľ vzniesol v stredu (25. 1.) obvinenie voči 34-ročnému Popradčanovi a 15-ročnému Ukrajincovi, ktorý v súčasnosti žije v Poprade.

"Popradčan je obvinený zo zločinu vydierania a porušovania domovej slobody, prečinu krádeže a neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku. Mladý Ukrajinec čelí obvineniu z prečinu porušovania domovej slobody, neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku a prečinu krádeže," uviedol Džobanik. Obvinená dvojica mala v noci z 18. na 19. januára ukradnúť v jednom z rodinných domov v obci Žakovce, okres Kežmarok, mobilný telefón a kreditnú kartu. Obe veci patrili majiteľovi domu, v ktorom kradli. Kreditnou kartou následne uskutočnili tri úspešné platby na hazardnom portáli v sume takmer 2000 eur, ďalších 26 platieb bolo neúspešných.

Muža vydierali intímnymi fotografiami

"O dva dni neskôr telefonicky kontaktoval starší z obvinených okradnutého muža s tým, že má nejaké fotky a videá, ktoré ho budú kompromitovať. V ten istý deň sa osobne stretli a pod hrozbou zverejnenia intímnych fotiek z ukradnutého mobilného telefónu žiadal od poškodeného 5000 eur. Zo strachu a obavy o svoj život a ovplyvnenia jeho rodinného života a verejnej mienky mu poškodený peniaze ešte v ten istý deň dal. Nasledujúci deň (22. 1.) sa mladší z obvinených v spolupráci s druhým obvineným v popoludňajších hodinách vlámal do domu poškodeného muža v obci Žakovce a odcudzil mu odtiaľ ďalších 12.000. eur," doplnil hovorca.

Kežmarskí policajti v nasledujúcich dňoch na základe zabezpečených dôkazov zadržali obidvoch podozrivých a následne voči nim aj vzniesli obvinenie z vyššie uvedených trestných činov. Na staršieho z nich vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet na väzobné stíhanie. "Sudca sa s predloženým návrhom stotožnil a v piatok ho vzal do väzby. Mladší z obvinených je stíhaný na slobode," uzavrel Džobanik.

Viac o téme: VydieranieKrádežPolícia Obvinenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu