Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Kriminalita mladistvých Oravcov výrazne klesla

Ilustračné foto
Ilustračné foto

DOLNÝ KUBÍN - Prevenciou sa podarilo oravským policajtom výrazne znížiť trestnú činnosť detí a mládeže.

Aktivitám zameraným na prevenciu sa venuje skupina policajtov už vyše sedem rokov. Prvý pokles zaznamenali po štyroch rokoch činnosti v materských, základných i stredných školách, klesajúci trend má kriminalita maloletých a mladistvých aj v súčasnosti. Agentúru SITA o tom informovala Anna Vojvodová z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Dolnom Kubíne.

Kým v rokoch 2002 až 2005 spáchali deti a mládež na území Oravy ročne od 300 do 250 trestných činov, v roku 2006 poklesol tento počet na necelých 140, vlani spôsobili deti a mládež 120 trestných činov. Ročne zorganizuje skupina prevencie pri OR PZ v Dolnom Kubíne, ktorá pôsobí v okresoch Dolný Kubín, Námestovo a Tvrdošín, viac než 600 prednášok, besied a rôznych akcií zameraných na drogy, záškoláctvo, alkohol, vysvetľovanie zákonov.

Ako pre SITA uviedla Anna Vojvodová, najrozsiahlejším projektom je Správaj sa normálne. Je určený pre piatakov základných škôl, ďalším z projektov je Bezpečná komunita, zameraný na zvýšenie právneho vedomia detí. Popri žiakoch a študentoch sa policajti venujú aj ich rodičom, starým rodičom a pedagógom. Za minulý rok oslovili akciami, zameranými na prevenciu a bezpečnosť, takmer 19-tisíc ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu