Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Posádka auta tankovala bez zaplatenia: Vodič mal zákaz činnosti

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KOŠICE - Košickí policajti prichytili pri kontrole 33-ročného vodiča auta zn. Alfa Romeo s uloženým zákazom viesť motorové vozidlá, a to až do júna 2025. V aute sa nachádzalo spolu päť osôb, pričom ich krátko pred tým nahlásili policajtom pracovníci dvoch čerpacích staníc v meste s tým, že po natankovaní pohonných látok bez zaplatenia s vozidlom odišli.

"Posádka už viac zásob natankovať nestihla. Podozrivé vozidlo spozorovali policajti pohotovostnej motorizovanej jednotky, a tak ho v smere na košickú mestskú časť Šaca zastavili ku kontrole," informovala v pondelok o prípade krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Vodiča, 33-ročného muža z Levíc, muži zákona podrobili dychovej skúške, ktorá však prítomnosť alkoholu v dychu nepotvrdila.

Počas kontroly však zistili, že má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá a v minulosti sa obdobného konania už dopustil. Po vykonaní potrebných procesných úkonov putoval do cely policajného zaistenia. Muža obvinili z trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia a vec bola ukončená v tzv. superrýchlom konaní. Natankované pohonné látky v celkovej sume takmer 90 eur objasňujú samostatne ako priestupky proti majetku.

Viac o téme: VodičPolícia Tankovanie bez plateniaZákaz činnosti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu