Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Hlas-SD trvá na predčasných parlamentných voľbách v čo najskoršom termíne

Mimoparlamentný poslanecký klub Hlas-SD Zobraziť galériu (3)
Mimoparlamentný poslanecký klub Hlas-SD (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Mimoparlamentný Hlas-SD trvá na svojom postoji, že predčasné parlamentné voľby v čo najskoršom možnom termíne sú jediným riešením trojročnej hlbokej politickej krízy. Informovala o tom hovorkyňa strany Patrícia Medveď Macíková.

Dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽANO) v pondelok avizoval, že u poslancov parlamentu začína zbierať podpisy na podporu jeho vlády. Zároveň uviedol, že chce oddeliť diskusiu o novej 76-ke a debatu o predčasných voľbách.

Eduard Heger
Zobraziť galériu (3)
Eduard Heger  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Vláda padla v dôsledku vnútorných hádok

Šéf Hlasu-SD Peter Pellegrini reagoval, že vláda Eduarda Hegera a Igora Matoviča (OĽANO) padla v dôsledku vnútorných hádok a neschopnosti pomôcť ľuďom. "Neverilo jej vyše 80 percent občanov a dve tretiny z nich si želajú predčasné voľby. Napriek tomu idú tí istí neschopní politici skladať novú vládu, len aby ich ľudia v predčasných voľbách neposlali kade ľahšie," zdôraznil.

Hlas-SD trvá na predčasných
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Slovensko potrebuje nový začiatok

Slovensko potrebuje podľa jeho slov nový začiatok a úplnú obnovu. "To nie je možné začať s ľuďmi, ktorí vo svojich úlohách fatálne zlyhali a priviedli krajinu na pokraj rozvratu," dodal. Zároveň poukázal na dôležitosť blížiaceho sa referenda o možnosti skrátiť volebné obdobie Národnej  rady SR referendom alebo uznesením parlamentu.

Viac o téme: Predčasné voľbyPolitická krízaParlamentHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu