Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Akcia CARNOTAURUS: NAKA zadržala dvoch kukláčov, akcia súvisí s vydieračským únosom

(Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Policajti z Národnej kriminálnej agentúry Západ ráno zadržali dvoch kukláčov. Jeden z nich má byť ešte stále v aktívnej službe, druhý už mimo nej. Obom už vzniesli obvinenie pre podozrenie z vydieračského únosu.

archívne video

NAKA sa zúčastnila medzinárodnej operácie: Jedna z najnebezpečnejších zločineckých skupín bola rozložená (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky )

Národná kriminálna agentúra (NAKA) vykonala dnes policajnú akciu s krycím názvom CARNOTAURUS. Počas nej zadržali dve osoby. Ide o jedného aktívneho a jedného bývalého príslušníka Policajného zboru. Vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry v tomto prípade obvinil celkom tri osoby. Konkrétne z obzvlášť závažného zločinu vydieračského únosu, pričom dve z nich aj zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.

Ako informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Karolína Barinková, aktuálne prebiehajú procesné úkony, preto bližšie informácie v súčasnosti nie je možné poskytnúť.

Zásah má podľa portálu aktuality.sk súvisieť so starším skutkom spojeným so zločneckou skupinou sýkorovcov. Išlo o únos podnikateľa na objednávku, ktorý mal byť súčasťou vybavovania si účtov v podsvetí. 

Viac o téme: NAKAVydieračský únos
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu