Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Zoznam odstúpil od zmluvy kvôli konkurenčným aktivitám

Zoznam logo
Zoznam logo

Jeden z najnavštevovanejších slovenských portálov bleskovky.sk od dnešného dňa mení svoju podobu s cieľom poskytovať ešte bohatšie a kvalitnejšie informácie. Spoločnosť Zoznam, s.r.o., ktorá bleskovky prevádzkuje, pripravuje pre svojich čitateľov do budúcnosti pestrý obsah.

Dnes medializovaná informácia, podľa ktorej „jeden z najnavštevovanejších slovenských portálov bleskovky.sk (stručne „bleskovky“) v doterajšej podobe dnešným dňom zaniká“ je nepravdivá.
 
Zavádzajúce je aj tvrdenie, že dôvodom malo byť údajné „porušenie zmluvy spoločnosťou Zoznam“, na základe ktorej sa na prevádzke bleskoviek podieľalo vydavateľstvo Nového Času – spoločnosť RINGIER SLOVAKIA a.s. (ďalej len „Ringier“).

V skutočnosti to bola práve spoločnosť Zoznam, ktorá pre porušenie zmluvy zo strany Ringieru odstúpila od doterajšej spolupráce na bleskovkách. Odstúpením od zmluvy bola spolupráca s Ringierom na bleskovkách ukončená.

Podstatou dlhodobejšieho problému sú konkurenčné aktivity spoločnosti Ringier, ktorá začala postupne vytvárať na internete projekty konkurenčné voči projektu bleskovky. Takéto konanie Ringieru bolo v rozpore so zmluvou o spolupráci a vzhľadom na neúspešné pokusy o dosiahnutie konsenzu priviedli Zoznam k odstúpeniu od zmluvy.

„Preto sa nedá hovoriť o akomkoľvek porušení zmluvy zo strany Zoznamu“, uviedol jeho právny zástupca JUDr. Peter Bianchi.

Bleskovky fungujú aj naďalej, pričom Zoznam pokračuje v spolupráci s Ringierom na ďalšom zo spoločných projektov Lesk.sk.

Obsah bleskoviek bol doteraz vytváraný nielen redaktormi Ringieru, ale čerpal aj zo servisných spravodajských zdrojov, vlastných príspevkov Zoznamu a z internetu. V súčasnosti je projekt bleskovky.sk realizovaný tímom redaktorov pod vedením šéfredaktorky Eleny Akácsovej, ktorí obsahovo zabezpečujú aj ďalšie magazíny Zoznamu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu