Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

AKTUÁLNE Jána Heráka znova obvinili! Exposlanec OĽaNO mal sexuálne zneužívať dievčatá

(Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Opäť ho obvinili! Exposlanca Matovičovho hnutia OĽaNO opäť obvinili zo zneužívania dievčat. Skutky sa mali stať počas niekoľkých rokov.

Exposlanec Ján Herák má obpäť na krku obvinenie. Vyšetrovateľ ho viní z toho, že mal páchať sexuálne násilie na viacerých ženách. Informovala o tom televízia Markíza. "Vyšetrovateľka Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Nitre obvinila opätovne podozrivú osobu za sexuálne trestné činy vo vzťahu k ďalším piatim poškodeným. Proti obvineniu si podal sťažnosť, o ktorej doposiaľ nebolo rozhodnuté,“ potvrdila pre televíziu hovorkyňa Krajskej polície v Nitre Renáta Čuháková.

Dokopy má byť obetí šesť, no Herák obvinenie odmieta. S advokátom JUDr. Miškovičom preto opätovne podali sťažnosť voči samotnému obvineniu. "Okrem iného využijeme všetky právne prostriedky na očistenie môjho mena. Evidentne šikana na moju adresu pokračuje,“ povedal Herák. Polícia sa k prídadu nevyjadrila, keďže ide o poškodené, ktoré boli v čase spáchania skutku maloleté. Či ide o tie isté paragrady, ktoré mu už boli zrušené, známe nie je. 

archívne video

Nezaradený poslanec Ján Herák sa po niekoľkých dňoch od medializácie vlastného obvinenia vzdal mandátu (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Prokurátorka Krajskej prokuratúry (KP) v Nitre zrušila exposlancovi parlamentu Jánovi Herákovi obvinenie, ktorému čelil od 23. augusta 2022 v septembri tohto roka. Policajnej vyšetrovateľke uložila v prípade znovu konať a rozhodnúť. 

"Uznesenie o začatí trestného stíhania a vznesení obvinenia z dňa 23. augusta 2022 bolo dozorovou prokurátorkou zrušené pre hmotnoprávne pochybenie," priblížil vtedy prokurátor Krajskej prokuratúry v Nitre Jaroslav Maček. Obvinenie sa týkalo piatich skutkov. Išlo o trestné činy sexuálneho násilia, zneužívania, znásilnenia či prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže. Herák naďalej čelí obvineniu z mája 2021 za prečin mravnej výchovy mládeže a zločin sexuálneho zneužívania. Tohto skutku sa mal exposlanec za OĽANO dopustiť v závere augusta 2020.

Viac o téme: Sexuálne zneužívanieObvinenie Ján Herák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu