Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

AKTUÁLNE Katastrofa na cestách: FOTO Neprejazdná Čertovica, skrížené kamióny! Horské priechody bojujú so snehom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB/Polícia SR)

BRATISLAVA – Mikulášske ráno v znamení poriadnej snehovej nádielky, ktorá nepotešila najmä vodičov. Z Česka už hlásia kolaps dopravy, no ani Slovensko nie je v tomto smere nedotknuté. Svoje by o tom vedeli hovoriť šoféri, ktorí potrebovali v ranných hodinách prejsť cez niektoré z našich horských priechodov.

Na sociálnych sieťach od rána pribúdali zábery z našich ciest. Husté sneženie hlásili z Čertovice. Podľa jedného z vodičov, ktorý daným úsekom ráno prechádzal, bola na vozovke kašovitá vrstva snehu, autá však naďalej jazdili. Problémy mali občas len kamionisti. To sa však zmenilo v priebehu dopoludnia, kedy Zelená vlna vystríhala vodičov, aby sa danému úseku podľa možností vyhli, neskôr uviedli, že Čertovica je obojstranne neprejazdná. Na mieste bolo hneď niekoľko skrížených kamiónov.

"Upozorňujeme na úplnú uzávierku cesty č. I/72 horský priechod Čertovica z dôvodu skrížených kamiónov. O sprejazdnení budeme informovať. Žiadame o trpezlivosť, ohľaduplnosť a rešpektovanie pokynov policajtov na mieste," uviedla polícia. 

Ťažké dopoludnie majú za sebou aj vodiči prechádzajúci Vrchslatinou, kde bola vozovka pokrytá vrstvou snehu, ktorá robila problémy najmä kamiónom. Dopoludnia už aj odtiaľ hlásili skrížený kamión. „Pred Hriňovou smerom z Čierneho Balogu na Vrchslatine sa skrížil kamión a na ceste je aj spadnutý strom, úsek je neprejazdný pre vozidla nad 12 metrov, obísť to môžete cez Pohronskú Polhoru,“ informovala Zelená vlna.

Vrstva snehu pokrývala vozovku aj pri prejazde horskými priechodmi Vernár a Donovaly. Zasnežený bol aj Šturec, kde vodiči hlásili v skorých ranných hodinách husté sneženie. "Na horskom priechode Vernár sú skrížené vozidlá, úsekom prejdú len osobné autá a na ceste je súvislá vrstva snehu, zdržíte sa v oboch smeroch," hlási aktuálne Zelená vlna. 

 

 

Viac o téme: SnehSneženieCestyHorské priechody
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu