Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Hľadáme dvojníčku filmovej Zuzany

„Pri pohľade na fungujúcu fontánu sa mi vrátili spomienky z nakrúcania spred 23 rokov,“ povedala herečka Eva Vejmělková (39). Zobraziť galériu (2)
„Pri pohľade na fungujúcu fontánu sa mi vrátili spomienky z nakrúcania spred 23 rokov,“ povedala herečka Eva Vejmělková (39). (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Filmová kulisa po 23 rokoch naozaj funguje! Fontánu z legendárneho filmu Fontána pre Zuzanu slávnostne spustila predstaviteľka hlavnej postavy Eva Vejmělková (39). Náklady na spojazdnenie fontány dosiahli 4,2 milióna korún (130-tisíc €).

„Pre mňa je to fontána lásky. Pri nakrúcaní filmu som totiž spoznala svojho manžela a naša láska trvá dodnes,“ povedala predstaviteľka Zuzany Eva Vejmělková, ktorá je vydatá za režiséra filmu Dušana Rapoša. Kúpeľ vo fontáne ako pred rokmi si už však vyskúšať nechcela. Na spojazdnenie fontány boli zvedavé desiatky ľudí. Mnohí z nich sú obyvatelia okolitých domov a poniektorí si dokonca pamätajú nakrúcanie filmu počas letných mesiacov roku 1985. Na krátku oslavu prišiel zaspievať aj Vašo Patejdl, ktorý priznal, že pri Fontáne pre Zuzanu stojí po prvýkrát. Kultový slovenský film o láske pritom preslávil jeho pieseň Ak nie si moja.

Fontána pre Zuzanu stojí na dvore na Kupeckého ulici. Pôvodne bola postavená ako kulisa pre potreby filmu. Počas nakrúcania ju napájali dve požiarne autá. Aby mohla fontána po vyše dvoch desaťročiach ožiť, bolo potrebné vybudovať nový bazén, osadiť rúry, či vybudovať šachtu so zariadením na cirkuláciu a filtráciu vody. „Fontána je venovaná aj trpezlivým ľuďom, ktorí v tejto lokalite žijú. Tí si totiž počas nakrúcania užili veľa hluku,“ dodal režisér filmu Dušan Rapoš.

HĽADÁME NOVÚ ZUZANU

Nový Čas vyhlasuje súťaž o dvojníčku filmovej Zuzany. Pekné baby, ktoré sa odfotia pred akoukoľvek fontánou, môžu svoje fotografie posielať na adresu tip@novycas.sk. Víťazku vyberie režisér Dušan Rapoš.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu