Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Koncesionárske poplatky: Do schránok chodia falošné šeky

Takto vyzerá falošná výzva na zaplatenie koncesií. Zobraziť galériu (2)
Takto vyzerá falošná výzva na zaplatenie koncesií. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Falošné šeky na zaplatenie koncesionárskych poplatkov sa objavili v poštových schránkach niektorých obyvateľov. V mene Rozhlasovej a televíznej spoločnosti (RTVS) ich „vyberá“ neexistujúca osoba JUDr. Jana Jabrocká. Vymáhané sumy sa pritom pohybujú v rôznych výškach a za rôzne obdobia. RTVS upozorňuje, že ide o podvod.

„V sprievodnom liste je uvedené nezmyselné upozornenie, že na základe novely zákona o vysielaní a retransmisii bude občan zbavený pokuty ihneď po zaplatení dlžnej sumy, ktoré by malo navodzovať dojem serióznosti a opodstatnenosti platby. Zaplatiť priložený poukaz má do troch dní,“ povedala hovorkyňa STV Želmíra Habanová s tým, aby ľudia fiktívne poplatky na účet v Slovenskej sporiteľni neplatili.

Koncesionárske poplatky: Do schránok
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Nový Čas)


V prípade, že niekto takýto šek dostal, mal by sa obrátiť na spoločnosť Koncesia, ktorá dlžné sumy za televízny prijímač do 31. marca tohto roka vymáhala. Podľa nového zákona o koncesionárskych poplatkoch od 1. apríla tohto roka musia za STV a SRo platiť všetci odberatelia elektrickej energie. Tieto poplatky vyberá Rozhlasová a televízna spoločnosť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu