Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Anglický sudca obvinil 27-ročného Slováka z vraždy

Mama Gizela neverí, že jej syn v Anglicku vraždil.
Mama Gizela neverí, že jej syn v Anglicku vraždil. (Zdroj: Nový Čas)

ESSEX/PRIBETA - Kolegu mal dopichať nožom! Anglická polícia vyšetruje vraždu, ktorej sa podľa obvinenia dopustil Roland B. (27) z Pribety (okr. Komárno). Rolanda, ktorý spolu s priateľkou a jej synom asi dva roky žil a pracoval v Anglicku, zadržali v Essexe deň po náleze mŕtvoly a posadili ho do vyšetrovacej väzby. Rodičia tvrdia, že doteraz s nimi nikto nenadviazal kontakt.

Podľa maďarskej webovej stránky pracoval Roland v Anglicku ako robotník. Žil v obci Harlowban a s obeťou, ktorou bol istý Maďar, spolu pracovali v jednej firme. Obaja muži sa 3. apríla večer najskôr pohádali a potom pobili. Privolaná polícia videla už len odchádzajúci čierny seat. Na mieste, kde stál, bolo veľa krvi. Tušili, že sa niečo stalo, ale mŕtvolu objavili až nadránom, pohodenú v priekope pri ceste. Zakrvavené auto našli v obci Watfordban. Deň po vražde zadržali majiteľa seatu. Bol ním Roland, ktorého po vypočutí sudca obvinil z vraždy.

"Rolanda poznám a viem, že mal veľa napožičiavaných peňazí a akosi ich zabúdal vracať, pretože v stávkových kanceláriách dosť prehrával," prezradil jeden z obyvateľov obce. Podľa našich informácií mal Roland príbuznému do telefónu povedať, že bol v nesprávny čas na nesprávnom mieste. Roland údajne vyhral v stávkovej kancelárii väčšiu sumu peňazí, možno aj tie boli dôvodom sporu.

"Rolanda aj jeho brata poznám odmalička a viem, že žijú v poriadnej rodine. Nemyslím si, že by bol schopný niekoho zavraždiť," povedala pani z dediny. "Neverím, že by môj syn niekoho zabil. Bol to dobrý a tichý chlapec, ktorý vždy ochotne pomohol. Do Anglicka si šiel zarobiť, nie vraždiť," krútila hlavou matka Gizela. "Nikto sa zatiaľ s nami neskontaktoval - ani z veľvyslanectva. Keby sme mohli, ideme za ním, ale my ani nevieme, kde je," dodal otec Jozef.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu