Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

AKTUÁLNE Vážna nehoda autobusu pri Dunajskej Strede! Na mieste sú všetky zložky

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Hazz)

DUNAJSKÁ STREDA - Hasiči momentálne zasahujú pri vážnej dopravnej nehode, ktorá sa stala na št. ceste I/63 v katastri obce Dolný Bar, okres Dunajská Streda. Autobus zo zatiaľ nezistených príčin narazil bočnou stranou do stromov, nachádzajúcich sa pri vozovke.

Archívne video: Tragická nehoda na R7

Tragická nehoda na R7 (Zdroj: Tip čitateľa)

V autobuse sa v tom čase nachádzalo približne 50 cestujúcich. Informovali o tom hasiči. Následkom nehody utrpelo 9 osôb zranenia rôzneho rozsahu. "Na mieste udalosti zasahujú hasiči z Dunajskej Stredy, Galanty a Trnavy. Peerovia Hasičského a záchranného zboru poskytujú na mieste  psychologickú intervenciu," povedala hvorkyňa HaZZ Katarína Križanová. 

AKTUÁLNE Vážna nehoda autobusu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Hazz)

Autobus išiel z obce Dolný Bar smerom na Veľký Meder. "Podľa prvotných informácií mala vodička autobusu, z doposiaľ nezistených príčin, zísť vpravo mimo cestu do priekopy a naraziť pravou bočnou stranou do stromu. Vozidlo nakoniec skončilo späť na ceste. Autobus bol plne obsadený českými turistami, z ktorých viacero utrpelo pri nehode ľahšie, ale aj ťažšie zranenia. Na miesto bol privolaný aj záchranársky vrtuľník," uviedla polícia. 

43-ročnú vodičku policajti podrobili dychovej skúške, s negatívnym výsledkom. "Presné príčiny a okolnosti nehody vyšetrujeme. Policajti cestu I. triedy, z dôvodu dokumentovania nehody a odstraňovania jej následkov, úplne uzavreli," informovali. Vodičov požiadali, aby rešpektovali pokyny policajných hliadok a ak im to situácia umožňuje, aby sa danému úseku úplne vyhli.

AKTUÁLNE Vážna nehoda autobusu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Hazz)

Na miesto letel aj záchranársky vrtulník. "Posádka leteckých záchranárov si na mieste prevzala do svojej starostlivosti najťažšie zraneného, 74-ročného pacienta. Nárazom utrpel vážne poranenie hornej končatiny a hlavy. Vzhľadom na závažnosť poranení ho záchranári museli uviesť do umelého spánku, stabilizovať a po preložení na palubu vrtuľníka bol s vážnymi poraneniami letecky transportovaný do UNB v Ružinove," uviedla letecké záchranná služba. 

AKTUÁLNE Vážna nehoda autobusu
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Hazz)

Cesta je po nehode prejazdná, prípad vyšetruje polícia

Cesta pri Dolnom Bare v okrese Dunajská Streda, kde sa vo štvrtok stala nehoda autobusu, pri ktorej sa zranilo viacero cestujúcich, je už prejazdná. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti s tým, že prípad si prevzal vyšetrovateľ z Dunajskej Stredy.

Pre Čechov mieri náhradný autobus

Pre väčšinu Čechov cestujúcich v autobuse, ktorý vo štvrtok predpoludním havaroval blízko slovenskej obce Dolný Bar, mieri náhradný autobus. Odvezie ich späť do Českej republiky. Uviedla to Mariana Wernerová z Ministerstva zahraničných vecí ČR. Česko je podľa jej slov v kontakte so slovenskými úradmi. "Nehodou sa zaoberá náš zastupiteľský úrad v Bratislave, ktorý českým občanom poskytuje konzulárnu pomoc a je v kontakte so slovenskými policajnými zložkami," spresnila Wernerová.

Niektorí Česi utrpeli aj ťažké zranenia. "Cestujúci utrpeli ako ľahké, tak bohužiaľ aj ťažké zranenia. Niektorí z nich preto zostávajú v starostlivosti slovenských lekárov," povedala Wernerová a dodala, že cestujúci smerovali do kúpeľov vo Veľkom Mederi.

Viac o téme: NehodaAutobusDunajská StredaDolný Bar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu