Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Novorodeniatko Tinka bojuje po operácii srdiečka samo: Mama ju nenavštívila!

Zdravotná sestra Denisa Darášová (26) podáva malej Tinke - vážiacej 2,2 kg - lieky injekčne.
Zdravotná sestra Denisa Darášová (26) podáva malej Tinke - vážiacej 2,2 kg - lieky injekčne. (Zdroj: Nový Čas)

KRAMÁRE - Sedemdňová Tinka leží po ťažkej operácii v nemocnici v umelom spánku. Napojená je na dýchací prístroj a výživu prijíma cez infúziu. O pár dní by už mohla dostať aj materské mlieko. Zatiaľ to vyzerá tak, že bude od iných žien. Jej vlastná mama ju totiž doteraz nenavštívila.

Dievčatku z Košíc lekári predvčerom odstránili zo srdca nádor a tým mu zachránili život. „Po operácii trošku napuchla, ale to je normálna reakcia. Keď Tinke zatvoríme hrudník, budeme sa snažiť, aby sa postupne naučila dýchať sama,“ povedala primárka z Detského kardiocentra Fakultnej nemocnice na Kramároch Ľubica Kováčiková. Dodala, že do žalúdka jej potom zavedú sondu, aby mohla prijímať materské mlieko. Ak za ňou dovtedy nepríde jej matka, bude ho dostávať od iných žien z mliečnej banky.

„Tinku však bude možné dojčiť až keď budú črievka dobre prekrvené a schopné prijímať a spracovať potravu,“ vysvetlila Kováčiková. Keď už bude dieťatko schopné samo piť mlieko, môžu ho prepustiť z nemocnice. „Matka dievčatka nám zavolala, že k dcérke zatiaľ nemôže prísť, lebo sa musí starať o svoje ďalšie deti,“ spresnila primárka. Lekári teraz čakajú na výsledky histologického vyšetrenia, ktoré ukáže, či bol vyoperovaný nádor zhubný, alebo nie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu