Utorok11. jún 2024, meniny má Jesika, zajtra Zlatko

Rožňava dražila 13 pozemkov: Odklepli len dve parcely

Úspešný dražiteľ najmenšieho pozemku Zoltán Illés s priateľkou Vlastou za pozemok v dražbe zaplatia vyše 900-tisíc Sk. Zobraziť galériu (2)
Úspešný dražiteľ najmenšieho pozemku Zoltán Illés s priateľkou Vlastou za pozemok v dražbe zaplatia vyše 900-tisíc Sk. (Zdroj: Nový Čas)

ROŽŇAVA - Dražba mala rýchly spád a skončila sa iaskom! Z trinástich stavebných pozemkov v lukratívnej časti Rožňavy včera licitátor odklepol iba dva. Namáhať sa nemusel, lebo o parcely mali vážny záujem len traja uchádzači. Ostatných zrejme odradila vyvolávacia cena 1 100 Sk (34 €) za štvorcový meter.

Hoci o parcely s rozlohou od 834 po 1 801 štvorcových metrov sa písomne pôvodne prihlásilo až dvadsať dražiteľov, v sieni boli len traja. „Bývame v byte a chceme stavať. V Rožňave je dosť veľký problém s pozemkami. Preto sme využili prvú možnú príležitosť, ako sa dostať k parcele priamo v meste,“ povedal Peter Kisely, úspešný dražiteľ väčšieho pozemku, ktorý ho vyjde na 1,2 milióna Sk (37-tisíc €). Prenajatý byt za dom vymení aj Zoltán Illyés. Za pozemok zaplatí 917-tisíc Sk (28-tisíc €).

O parcelu až s 13 stavebnými pozemkami v Rožňave bol včera v dražbe veľmi slabý záujem.
Rožňava dražila 13 pozemkov:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA)


„Je to dosť peňazí, ale keď si porovnáte ceny pozemkov, tak to ešte celkom ujde. Prekvapil ma však nízky záujem,“ povedal. Tretí uchádzač vôbec neuspel, lebo zábezpeku zaplatil až v deň dražby. Primátora Vladislava Laciaka výsledok tiež nemilo prekvapil: „Som rozčarovaný! Rožňavčania volali po transparentných predajoch, a keď im taký ponúkame, niet ich.“ Cena podľa neho nadhodnotená nebola, lebo mesto v nej zohľadnilo aj vybudovanie nevyhnutných inžinierskych sietí. „Neprekáža, v krátkom slede vypíšeme aj ďalšie kolo dražby,“ dodal Laciak.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu