Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Vlak bol na priecestí, rampy hore

Keď vlak prišiel na toto priecestie, závory sa zdvihli.
Keď vlak prišiel na toto priecestie, závory sa zdvihli.

PREŠOV - Nepríjemné prekvapenie. Cez železničné priecestie prechádzal vlak a závory neboli spustené. K nezvyčajnej situácii došlo na priecestí na Jazdeckej ulici v Prešove.

„Keď som autom prišiel k priecestiu, nechcel som veriť vlastným očiam. Po koľajniciach išiel vlak, ale závory boli hore. Dosť ma to prekvapilo,“ posťažoval sa jeden z prešovských vodičov. Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) pripúšťajú, že k tejto situácii došlo, a to dokonca opakovane. „ŽSR o tom vedia. Vlak smeroval do Plavča, ale v čase jeho príchodu na železničné priecestie boli závory spustené,“ vysvetľuje hovorkyňa železníc Martina Pavlíková. Podľa nej sa zdvihli až počas prejazdu vlaku.

„Ide o vlak, ktorý zabezpečuje práce na neďalekej plánovanej výluke a je vybavený podvozkom značky Mamatej. Tieto špecializované podvozky, ktoré slúžia na práce pri výlukách, však nie sú plne kompatibilné s moderným zabezpečovacím zariadením,“ pripustila M. Pavlíková. V priebehu dňa sa podobná situácia zopakovala ešte niekoľkokrát. „Vlak však vždy vošiel na priecestie, ktoré malo závory spustené. ŽSR po zistení tohto nedostatku prijali opatrenia. Rušňovodič tohto vlaku prechádza cez priecestie zníženou rýchlosťou a húka,“ pripomenula hovorkyňa.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu