Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Z vraždy Tupého obvinený Richard H.: Chce z väzby von!

Advokát Peter Filip. Zobraziť galériu (6)
Advokát Peter Filip.

BRATISLAVA - Richard H., ktorý je obvinený z vraždy Daniela Tupého († 21), chce ísť na slobodu. Jeho advokát Peter Filip včera podal žiadosť o prepustenie svojho klienta z väzby. „Dôvody väzby neexistujú a všetky výsluchy svedkov už boli vykonané,“ povedal pre Nový Čas Filip. O návrhu teraz musí rozhodnúť prokurátor krajskej prokuratúry. Ak sa s ním nestotožní, vecou sa bude zaoberať súd.

Utajený svedok, ktorý v prípade vypovedal, tvrdí, že útok na študenta Daniela Tupého bol brutálny. Napísal to denník Sme s odvolaním sa na výpoveď svedka. „Tupého a skupinu študentov napadli minimálne šiesti ľudia. Útočili nožmi, boxermi, obuškom a patrili do skupiny podsvetia. Daniela Tupého niekoľkokrát bodol Richard H. Ostatní sa prizerali,“ vyhlásil pri výpovedi utajený svedok.

Na otázku, prečo sa rozhodol svedčiť až po dvoch rokoch, odpovedal: „Všetkého mám plné zuby, nemôžem spávať.“ Niekoľkokrát pritom zmenil výpoveď. Advokát Filip hodnotí výpoveď utajeného svedka ako úmyselne alebo z iných dôvodov nepravdivú. Polícia vo februári z vraždy Daniela Tupého obvinila Richarda H. Pomáhať mu mali Dávid V., Ján S. a Marián G. Posledný menovaný spáchal samovraždu. Traja obvinení sú vo väzbe, keďže by podľa súdu mohli ovplyvňovať svedkov. Daniela Tupého zavraždili 4. novembra 2005 na Tyršovom nábreží v Bratislave. Pôvodne sa hovorilo o útoku extrémistov, najnovšie vyšetrovanie vedie k bratislavskému podsvetiu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu