Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Martinka, ktorú zabudol otec pred krčmou, je v detskom domove

Malá Martinka (9 mesiacov) sa z podchladenia rýchlo zotavila.
Malá Martinka (9 mesiacov) sa z podchladenia rýchlo zotavila. (Zdroj: Nový Čas)

TRNAVA/SKALICA - Dievčatko, ktoré otec zabudol pred krčmou, je už v Detskom domove v Skalici. Včera dopoludnia tam dieťatko previezli z trnavskej nemocnice. Nezodpovedného otca Jozefa S. (51) sudca posadil do vyšetrovacej väzby. Za opustenie dieťaťa mu hrozí trest až 6 rokov

O umiestnení Martinky do ústavnej starostlivosti rozhodol súd. „U nás dievčatku bude určite dobre,“ povedala včera riaditeľka skalického detského domova Emília Raková. O dieťa sa rodičia poriadne nestarali. Často ich bolo po večeroch vídať, ako idú s kočíkom do záhradkárskej osady za mestom. Tam prespávali v chatke. „Neraz som ich videl, ako idú s kočíkom potme do osady,“ povedal Hlohovčan.

Sociálni pracovníci z Hlohovca podmienky v rodine Martinky síce dlhodobo sledovali, ale ich snaha o zlepšenie starostlivosti o dieťa skončila fiaskom. Matku dieťatka Marcelu Š. (26) kryla aj jej babka. „Išla s dcérkou na prechádzku,“ presviedčala nás prababka opusteného dieťaťa Angela Š. (78) v deň, keď dieťa už bolo v trnavskej nemocnici. Malú Martinku našiel podchladenú v stredu večer prevádzkar krčmy U poštára v Hlohovci. Zabudol ju tam otec, ktorý v krčme štyri hodiny popíjal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu