Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Matka nechala štyri malé deti zamknuté dva dni bez jedla!

Mišku (10 mes.) odviezli po vyšetrení do zvolenskej nemocnice. Bola vyhladovaná a podchladená. Zobraziť galériu (5)
Mišku (10 mes.) odviezli po vyšetrení do zvolenskej nemocnice. Bola vyhladovaná a podchladená. (Zdroj: Nový Čas)

PLIEŠOVCE - Štyri malé deti nechala ich matka takmer dva dni zamknuté v dome bez jedla. Keď si to všimli susedia, rýchlo zalarmovali políciu. Tej sa naskytol desivý pohľad. Lukáš (9) sa hladným súrodencom snažil pripraviť jedlo a 10-mesačná Miška už bola úplne bezvládna.

Krkavčia matka Ivana S. doslova zmizla v nedeľu ráno spolu s dcérkou Monikou (6). „Nebolo to prvýkrát, ona dosť pila a deti sa potulovali samy aj vonku,“ tvrdia Ivanini susedia z obce Pliešovce v okrese Zvolen.

Teraz však svoje vlastné deti takmer zahubila - policajti našli studené a skoro bezvládne telíčko najmenšej Mišky (10 mes.), vystrašeného Lukáša (9) a plačúcu Klaudiu (4) s Davidkom (2,5). Toho museli z domu dokonca vynášať na rukách - zrejme od hladu a strachu totiž nedokázal chodiť! Miška a Davidko boli podľa slov policajnej hovorkyne Márie Faltániovej v zlom zdravotnom stave, momentálne sú vo zvolenskej nemocnici. „Dve staršie deti budú umiestnené u starej mamy,“ dodala. Susedia si myslia, že deti boli zachránené doslova v poslednej chvíli. „Deti by jej mali vziať!“ zhodujú sa.

Malý Lukáško (9) sa snažil svojim hladným súrodencom urobiť obed - použiť na to chcel však obrovský nôž! „Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie pre zločin opustenia dieťaťa,“ uviedla hovorkyňa Faltániová.

Kedy a ako sa však tento otrasný prípad uzavrie, zatiaľ nevedno - matku totiž policajti nenašli ani po dvoch dňoch od jej zmiznutia! Momentálne jej hrozí až 10-ročný pobyt za mrežami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu