Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Pojazdný inkubátor zachránil 264 detí

Vedúci strediska Juraj Sýkora (vľavo) spolu so záchranárom Pavlom Kulčárom pri modernej sanitke Zobraziť galériu (4)
Vedúci strediska Juraj Sýkora (vľavo) spolu so záchranárom Pavlom Kulčárom pri modernej sanitke (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Neoceniteľná pomoc! Záchranná služba Košice využíva na prevoz kriticky chorých novorodencov špeciálnu sanitku. Má jedinečnú techniku vrátane inkubátora a vlani v tomto vozidle zachránili až 264 životov. Na Slovensku sú len tri takéto autá.

„Sani tné vozidlo WV Transporter 5 má nadštandardnú výbavu. Patrí k nej inkubátor, špeciálny ventilátor, monitorovací prístroj, dávkovač liečiv a rôzne zdravotnícke pomôcky na prevoz kriticky chorých novorodencov,“ povedal vedúci strediska Stanice rýchlej zdravotnej služby (RZS) Košice-Juh Juraj Sýkora.

Vlani mali na tejto stanici spolu 3 801 výjazdov, pričom na najmodernejšej sanitke prevážali 264 novorodencov. Ťažko choré a aj predčasne narodené deti prevážali z celého Košického kraja na špecializované novorodenecké pracovisko a na JIS v Detskej fakultnej nemocnici.

Vlani v tejto sanitke dokonca odrodili asi päť detí! Keďže na spomínanej stanici v tejto časti mesta v priemere zasahujú aj dvakrát toľko, ministerstvo zdravotníctva už požiadali o výberové konanie na prevádzkovanie ďalšej ambulancie Košice-Západ.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu