Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Nový šéf bratislavských nemocníc je známy: Do výberového konania sa prihlásil jediný uchádzač! TAKTO si viedol

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Je rozhodnuté, najväčšia nemocnica v Bratislave a na Slovensku - Univerzitná nemocnica Bratislava má oficiálne nového riaditeľa. Stal sa ním dočasný šéf nemocnice Alexander Mayer, ktorý ju riadil od apríla po odchode vtedajšieho riaditeľa Rolanda Schallera. Mayer bol jediným uchádzačom o túto funkciu.

Vo výberovom konaní na post riaditeľa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) uspel Alexander Mayer, ktorý nemocnicu vedie aj v súčasnosti. Bol jediným uchádzačom. Vyplýva to z výsledkov výberového konania, ktoré sa uskutočnilo 29. septembra. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR o tom informovalo na webe. Mayer nemocnicu dočasne vedie od apríla. Riadením ho poverili po odchode Rolanda Schallera z funkcie. Mayer predtým pôsobil ako medicínsky námestník UNB.

Archívne VIDEO V UNB aj Bojniciach podali výpovede mnohí lekári z OAIM, treba ich k operáciám

V UNB aj Bojniciach podali výpovede mnohí lekári z OAIM, treba ich k operáciám (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Mayer dostal celkovo 199 bodov, maximum bolo 200 bodov. Komisia, ktorá sa skladala z predsedu Petra Ferjančíka a Zoltána Jányho, Milana Brdárského, Radoslava Krupu a Alexandra Hlatkyho posudzovala viacero vecí, ako je napríklad projekt, v ktorom sa hodnotí naplnenie požadovaných kritérií projektu, možnosť jeho aplikovania v praxi a prístup k riešeniu aktuálnych problémov, jeho úroveň a obsah, ale aj pohovor členov výberovej komisie s uchádzačom, na ktorom uchádzač zodpovedal otázky členov komisie. Celkovo mohol za každého člena komisie získať 40 bodov. Mayer statil bod za prezentáciu projektu od Milana Brdanského, zvyšní členovia komisie mu dali plný počet. 

Nový šéf bratislavských nemocníc
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: MZ SR)

Viac o téme: Výberové konanieUNBUniverzitná nemocnica BratislavaAlexander MayerNový riaditeľ nemocnice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu