Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Mikulca v súvislosti s nehodou na Zochovej informovali, že vodič bol pod vplyvom alkoholu

Roman Mikulec Zobraziť galériu (2)
Roman Mikulec (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Vodič, ktorý v nedeľu (2.10.) spôsobil tragickú nehodu v centre Bratislavy, bol podľa informácií ministra vnútra SR Romana Mikulca (OĽANO) pod vplyvom alkoholu. Minister to napísal na sociálnej sieti, odkázal tiež na prebiehajúce preverovanie všetkých okolností nehody.

"O situáciu som sa počas celej noci zaujímal a som informovaný kontinuálne," uistil minister, ktorý vyjadril sústrasť pozostalým. "Zdravotníci v tejto chvíli bojujú o životy zranených. pevne verím, že sa im to podarí," dodal minister.

V centre Bratislavy narazilo v nedeľu krátko po 22.15 h auto do zastávky mestskej hromadnej dopravy. Nehoda si podľa záchranárov vyžiadala štyroch mŕtvych a šiestich zranených. Okolnosti nehody vyšetrujú. Súvisia s tým i dopravné obmedzenia.

Vinníkovi nehody namerali 1,6 promile, po zadržaní bol agresívny, hovorí Hamran

Vinníkovi nočnej tragickej nehody v centre Bratislavy namerali približne 1,6 promile alkoholu v krvi, jeho spolujazdcovi jedno promile. Na mieste tragickej nehody to uviedol v pondelok ráno prezident Policajného zboru (PZ) Štefan Hamran.

Mikulca v súvislosti s
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

Okrem opitosti mala byť dôvodom aj niekoľkonásobne prekročená rýchlosť, pri ktorej vodič stratil kontrolu nad vozidlom. "Z toho, čo som videl, som nezaregistroval nejaké brzdné stopy," dodal policajný prezident. Vodič bol i so spolujazdcom, ktorý utrpel ľahké zranenia, na mieste zadržaný. "Ešte aj vtedy sa správal agresívne," upozornil.

Spresnil, že nehoda sa stala v nedeľu (2. 10.) o 22.24 h a ide o pravdepodobne najtragickejšiu udalosť pri podobných dopravných nešťastiach. V dôsledku nehody zomreli štyria ľudia, niekoľko ďalších bolo zranených. "Traja sú v kritickom stave, bojujú v súčasnosti o život," dodal policajný šéf. Polícia žiada svedkov tragickej nehody v centre Bratislavy, aby sa jej prihlásili. 

Viac o téme: NehodaZochovaŠtefan HamranRoman Mikulec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu