Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Obľúbení starostovia zo SOM Slovensko: Rekordná podpora, tvrdý výber kandidátov a už aj prvý celoslovenský unikát!

Advertoriál Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SOM Slovensko)

V komunálnej politike pôsobia roky. Patria v nej medzi najúspešnejších politikov a nemajú vo svojich regiónoch konkurenciu. Aj preto sa im v lete podaril doslova malý politický zázrak. Za necelý mesiac v dovolenkovom období im podporu vyjadrilo takmer 17 tisíc spokojných voličov, ktorí sa podpísali pod registračné hárky. Ide o najmladšiu politickú stranu Strana obcí a miest – SOM Slovensko, ktorá postavila vyše 300 overených a hlavne preverených kandidátoch po celom Slovensku.

Roky úspešní komunálni politici sa krátko pred letom stretli a dohodli, že zaregistrujú nový politický subjekt. „Verili sme, že sa nám to podarí. Cítime neskutočnú podporu od ľudí,“ povedal pre topky.sk starosta Dúbravky Martin Zaťovič. So svojou manželkou – viceprimátorkou Bratislavy Zdenkou Zaťovičovou vyzbieral takmer 7 tisíc podpisov. 4 tisíc podpisov sa podarilo vyzbierať aj starostovi Záhorskej Bystrice Jozefovi Krúpovi. Ten sa na ustanovujúcom sneme stal lídrom novovzniknutého celoslovenského subjektu.

Členov strany si starostlivo vyberajú

Po úspechu registrácie im začalo „na dvere klopať“ množstvo záujemcov. Ich popularitu a obľúbenosť chcelo využiť vyše 600 kandidátov, aby si zaručili istý úspech v komunálnych voľbách. „Sme síce nová strana, neboli sme však ochotní dávať podporu každému. Nešlo a ani nejde nám o kvantitu, ale zameriavame sa na kvalitu. Dôležité bolo, aby pod našou značkou išli len takí kandidáti, ktorí sú odborne spôsobilí vykonávať verejnú funkciu a sú aj morálne bezúhonní,“ vysvetlil líder SOM Slovensko Jozef Krúpa. Po dôslednom site podporu novej strany dostala necelá polovica. Predsedníctvo strany totiž rozhodlo, že od potenciálnych uchádzačov budú žiadať čistý register trestov a vysporiadané všetky záväzky – voči Daňovému úradu, Sociálnej či zdravotnej poisťovni.

Obľúbení starostovia zo SOM
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SOM Slovensko)

V mestskom parlamente  už majú zastúpenie isté

Hoci komunálne voľby sa konajú až posledný októbrový týždeň, SOM Slovensko má ďalší unikát. Starostka mestskej časti Čunovo a ich zástupkyňa Gabriela Ferenčáková má už dnes isté miesto v mestskom parlamente. Proti nej nikto nenabral odvahu ísť kandidovať v tejto bratislavskej mestskej časti.

Advertoriál pripravený v spolupráci so Stranou obcí a miest Slovensko– SOM SLOVENSKO.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu