Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Luxusné bývanie Pavla Pašku: Prenájom za 66-tisíc!

Pavol Paška Zobraziť galériu (3)
Pavol Paška (Zdroj: SITA)

KOŠICE - Mlčanie prelomil za 119 dní. Toľko trvalo, kým šéf parlamentu Pavol Paška (Smer) odpovedal Novému Času na otázky, ktoré sa týkajú jeho luxusného bývania. Apartmán v centre Košíc mu nepatrí, mesačne platí nájomné úctyhodných 66-tisíc Sk (2 030 €)! Na mieste, kde predseda parlamentu žije, pôvodne nemali vyrásť byty, ale športovo-relaxačné centrum.

Zimná záhrada, bazén, telocvičňa, prekrásna terasa a k tomu obrovský apartmán. To všetko patrí do komplexu v mestskom parku. Ten je pamiatkovou rezerváciou. Jeden z bytov patrí aj Pavlovi Paškovi. „Predseda si tento priestor prenajal za sumu 66-tisíc korún mesačne,“ povedal jeho hovorca Jozef Plško. Nový Čas sa o výšku nájomného zaujímal po prvýkrát už v polovici decembra minulého roku. Vtedy sa dozvedel, že ide o súkromnú záležitosť Pavla Pašku.

V objekte je spolu sedem apartmánov. Postavila ich spoločnosť City Park Club. Jej šéfom je Paškov známy Dušan Mach, ktorý sedí aj v Dozornej rade štátneho Transpetrolu. Pôvodne mali postaviť oddychové centrum pre širokú verejnosť. „Budú (apartmány) len pre členov klubu. Aj tí sú verejnosť,“ obhajoval sa ešte minulý rok v septembri Mach.

V tomto objekte má rozsiahly apartmán aj predseda parlamentu.
Luxusné bývanie Pavla Pašku:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Nový Čas)


BYT V PANELÁKU ZA 30-TISÍC
Predseda parlamentu Novému Času poskytol ďalšie podrobnosti zo svojho majetkového priznania. Urobil tak nad rámec platného zákona. Z neho vyplýva, že Pavol Paška vlastní v Košiciach byt, ktorý si v 90. rokoch odkúpil do osobného vlastníctva za sumu neprevyšujúcu 30-tisíc Sk (928 €). Vlastní aj stavbu na individuálnu rekreáciu. V roku 1995 si za 100-tisíc Sk (3 090 €) kúpil starú chalupu v obci Úhorná, ktorú si postupne opravil.

Paškovci kedysi žili na košickom sídlisku.
Luxusné bývanie Pavla Pašku:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Nový Čas)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu