Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Odročili kauzu vodiča, ktorého zastavila až policajná streľba

KOŠICE - Pojednávanie v kauze 32-ročného Mikuláša M. z Košíc obžalovaného z útoku na verejného činiteľa, marenia výkonu úradného rozhodnutia a poškodzovania cudzej veci malo dnes na Okresnom súde Košice I pokračovať vypočúvaním dôležitého svedka, ktorého pred súd predviedli policajti. Súd však pojednávanie odročil, pretože svedok vyhlásil, že nie je schopný vypovedať.

Zdôvodnil to tým, že ho policajti zbili a psychicky sa cíti veľmi zle. Mikuláša M. prokurátor obžaloval z toho, že v decembri 2004 ako vodič osobného auta počas dopravno-bezpečnostnej akcie na Vodárenskej ulici v Košiciach nezastavil policajnej hliadke a dal sa pred ňou na útek. Nechcel, aby ho chytili, pretože Okresný súd Košice I mu krátko predtým za marenie úradného rozhodnutia vymeral päť mesiacov v druhej nápravnovýchovnej skupine a zákaz činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel na dva roky.

Privolané policajné posily obžalovaného prenasledovali mestom a dostihli ho až na Lidickom námestí pred blokom, kde býval. Nemienil sa však vzdať. Keď videl, ako jeden z policajtov vystúpil zo služobného vozidla a blíži sa k nemu, opäť sa pokúsil ujsť. Výjazd z parkoviska mu medzitým zablokovalo ďalšie policajné auto. Avšak ani to ho neodradilo od úmyslu ujsť strážcom zákona. V plnej rýchlosti narazil svojím Volkswagenom do pravej zadnej časti policajnej Fabie, ktorú prudký úder odhodil nabok. Podľa obžaloby tak ohrozil život a zdravie strážmajstra Martina H. a nadstrážmajstra Martina P., ktorí v nej sedeli.

Keďže unikajúceho Mikuláša M. nezastavil ani varovný výstrel do vzduchu, dvaja z policajtov začali strieľať smerom na zadné pravé koleso unikajúceho auta. Podľa obžaloby padlo šesť výstrelov. Na policajnej Fabii vznikla škoda za viac ako 40-tisíc korún.

Obžalovaný bol dosiaľ 13-krát súdne trestaný. Podľa hovorkyne Krajského súdu v Košiciach Marcely Gálovej bude pojednávanie pokračovať 28. mája.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu