Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tragická stanovačka na Vyšnokubínskych skalkách: Lukáša (†21) našli mŕtveho!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: YouTube/Vladimir)

VYŠNÝ KUBÍN - Tragicky sa skončil výlet partie mladíkov, ktorá sa vybrala stanovať na Vyšnokubínske skalky. Bol s nimi aj 21-ročný Lukáš, ktorý sa už domov nevrátil.

Tupá a Ostrá skala vo Vyšnom Kubíne sú obľúbené medzi turistami aj miestnymi. Ostrú využívajú aj horolezci, nachádzajú sa na nej viaceré lezecké trasy. Práve výlet na tieto skalky sa stal osudným 21-ročnému Lukášovi z Párnice. Informuje o tom myorava.sme.sk

Uplynulý štvrtok sa tam vybrala partia mladíkov, ktorí chceli na Vyšnokubínskych skalkách prenocovať v stanoch. Bol s nimi aj 21.ročný Lukáš, ktorý mal prázdniny po maturite. Tesne pred odchodom na stanovačku sa mal zastaviť v jednom z dolnokubínskych podnikov. Jeden z kamarátov povedal, že sa zastavil len na chvíľu a tešil sa na výlet na skalky.

archívne video

Rezort spúšťa aplikáciu Turistický semafor, informuje o zvýšenom pohybe turistov v chránených oblastiach (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Tam prišla partia už potme a o nejaký čas mal medzi nimi nastať konflikt. Lukáš v noci odišiel a nevrátil sa. Rodina na druhý deň požiadala o pomoc políciu a výzvu zverejnila jeho sestra aj na sociálnej sieti. Po Lukášovi pátrali kamaráti aj dobrovoľníci. Podarilo sa im ho nájsť večer, no už bez známok života. Lukáš zomrel po páde zo skaly. "V súvislosti s touto udalosťou polícia začala trestné stíhanie vo veci podozrenia z trestného činu usmrtenia,“ povedala pre portál krasjká policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Viac o téme: PádTuristikaSkaly
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu