Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Špekulácie o novej strane: Veľký návrat Dzurindu? Súčasťou vraj má byť aj Korčok, minister reaguje

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - V posledných týždňoch sa v kuloároch hovorí o tom, že by mala na Slovensku vzniknúť nová strana. Spomínajú sa mená ako Mikuláš Dzurinda, Ivan Mikloš či dokonca Ivan Korčok. Minister zahraničných vecí sa preto rozhodol tieto špekulácie okomentovať.

O vzniku novej strany sa hovorí už istý čas. Nikto nič oficiálne nepotvrdil ani neoznámil. Špekulácie sa však týkajú aj niektorých súčasných politikov vrátane šéfa diplomacie Ivana Korčoka. Na sociálnej sieti uviedol, žiadnu stranu nezakladá. 

Žiadnu stranu nezakladám

"Žiadnu novú stranu nezakladám a ak nejaký nový projekt vzniká, nie som jeho súčasťou. Zároveň sa mi zdá, že debata o novej strane odvádza pozornosť od podstaty najväčšieho problému slovenskej politiky," napísal na Facebooku. 

 

Keďže sa v špekuláciách okolo možného vzniku novej strany spomína aj moje meno, chcel by som sa k tomu vyjadriť celkom...

Posted by Ivan Korčok on Wednesday, August 3, 2022

Tým je podľa neho to, že podľa aktuálneho prieskumu verejnej mienky až 67 percent občanov Slovenska je nespokojných so stavom demokracie. "Venujme preto energiu radšej tomu ako zastaviť prepad dôvery občanov v politiku a tomu, že ľudia na Slovensku sa čoraz viac utiekajú k populistom, a bohužiaľ aj extrémistom," uviedol. 

Korčok sa vyjadril ku kandidatúre Ukrajiny do EÚ: V tejto chvíli je to o symbole, ktorý dá ukrajinskému ľudu silnú morálnu podporu (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

O vzniku novej strane zatiaľ oficiálne nikto nehovoril a všetko sa pohybuje v rovine špekulácií. Stáť by za ňou mal Mikuláš Dzurinda a súčasťou by mohol byť aj Ivan Mikloš. Dzurinda však na Instagrame zverejnil záhadný odkaz. "Ak sme spokojní s vládou, tak fajn. Ak sme spokojní s alternatívou, ktorú dnes predstavuje Pellegrini, Fico a fašisti, tak fajn. Ak nie sme spokojní ani s jedným, ani s druhým, tak je potrebné urobiť zmenu," napísal bývalý premiér. 

Špekulácie o novej strane:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Instagram/M.DZ.)

Viac o téme: Ivan MiklošMikuláš DzurindaIvan Korčok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu