Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Obrovská tragédia v Bratislave: V žeriave upadol robotník do bezvedomia! V kabíne bol celú noc

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Obrovské nešťastie sa stalo v noci z nedeľu na pondelok na stavenisku Bory v bratislavskej Devínskej Novej Vsi. V kabíne žeriavu totiž upadol jeden z robotníkov do bezvedomia a jeho kolegovia ho nechali na mieste celú noc. Našli ho až ďalší deň ráno. Tragédii sa však už zabrániť nepodarilo a muž na druhý deň ráno zomrel.

Rodina začala mať zlé tušenie po tom, ako sa po práci 49-ročný robotník Jozef nevrátil domov. Viackrát sa ho snažili zastihnúť telefonicky, ale neúspešne. Jozef totiž upadol do bezvedomia a jeho kolegovia nič nezaregistrovali. Muža našli až nasledujúci deň ráno po návrate do práce. Informujú o tom noviny.sk.

Obrovská tragédia v Bratislave:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: nova-nemocnica.sk)

Jozefovi kolegovia preto zalarmovali záchranné zložky, aby čo najrýchlejšie poskytli mužovi prvú pomoc. "Po príchode bolo zistené, že žeriavnik je v bezvedomí," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Bratislave Štefan Koči. Avšak, v kabíne žeriavu sa ho nepodarilo ošetriť, a tak si museli hasiči zavolať posily. "Lezci sa dostali ku kabíne, z ktorej muža zniesli, potom bol v rukách záchranárov," vysvetlil Koči. Napriek obrovskej snahe záchranárov a hasičov sa však muža napokon nepodarilo zachrániť a po prevoze do nemocnice zomrel. "Neprišiel v noci domov. Ja som mu aj volala ale sa neozýval," povedala Jozefova partnerka Miroslava.

Údajne bol otcom siedmich detí. Podľa jej slov Jozefovi zlyhali všetky orgány a na následok toho zomrel. Zarážajúce však je, že žeriavnik sa už dopoludnia sťažoval, že mu nie je dobre, napriek tomu ho však nik neskontroloval a nikomu neprišlo divné, že neodpovedá na výzvy. Jozefovi kolegovia, s ktorými v minulosti robil, majú na vec jasný názor. "Bola tam porušená bezpečnosť pri práci. Stavbyvedúci ho mal skontrolovať predtým, ako odišiel," uviedli. 

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

K celej veci vydala stanovisko aj firma Penta Investments, ktorá pri nákupnom centre v Devínskej Novej Vsi vo veľkom stavia. "Táto tragédia nás nesmierne mrzí. Na našich stavbách je bezpečnosť pracovníkov na prvom mieste a na dodržiavaní bezpečnostných opatrení si dávame mimoriadne záležať, preto nás táto udalosť zaskočila. Budeme žiadať o dôsledné prešetrenie toho, či si zhotoviteľ stavby plnil všetky svoje povinnosti a prípadne následné vyvodenie zodpovednosti. Taktiež budeme žiadať aj o prijatie opatrení tak, aby sme minimalizovali riziko vzniku podobného nešťastia v budúcnosti. Rodine a pozostalým vyjadrujeme úprimnú sústrasť," uviedla hovorkyňa spoločnosti Lenka Vargová. Pozostalá rodina uvažuje v súvislosti s tragickou smrťou podať trestné oznámenie na stavebnú firmu.

Viac o téme: ŽeriavPentaDevínska Nová VesTragédia v žeriaveBezvedomie žeriavnika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu