Pondelok10. jún 2024, meniny má Margaréta, Gréta, zajtra Jesika

Opitý vojak z Cypru: Už sa lieči na Slovensku!

Krisztiánova fotka na školskom table vo Farnej. Už ako školák túžil byť vojakom. Zobraziť galériu (2)
Krisztiánova fotka na školskom table vo Farnej. Už ako školák túžil byť vojakom. (Zdroj: Nový Čas)

FARNÁ - Lieči sa na Slovensku! Opitý vojak, ktorý sa zranil počas vojenskej misie na Cypre, sa už lieči doma na Slovensku. Slobodník Krisztián V. z Farnej pri Leviciach sa tak opil, že zaspal na zemi. Ležiaceho na ceste ho prešiel džíp, ktorý šoféroval vojak Martin K. Krisztián mal v krvi 4,3 promile, čo sa rovná približne 13 pivám.

Vojenská misia na Cypre patrí podľa informácií Nového Času medzi menej náročné a samotní vojaci ju vnímajú takmer ako dovolenkovú destináciu. Preto je o ňu veľký záujem. Počas osobného voľna si môžu odskočiť napríklad na pláž a okúpať sa v Stredozemnom mori. Aj na tejto misii by však mal platiť tzv. suchý zákon, ktorý vojakom zakazuje požívať alkoholické nápoje. Občas sa však stane, že ho vojaci porušia. Na jednu z pitiek na Cypre doplatil ťažkým zranením Krisztián, ktorého nechtiac prešiel kamarát šoférujúci džíp. Momentálne sa lieči na Slovensku. „Už sa má lepšie,“ povedala nám jeho sestra, ktorá však o svojom bratovi viac prezradiť nechcela. Krisztiánovo zranenie vyvolalo vo Farnej veľký rozruch, pretože jeho otec je starostom a na obecnom úrade pracuje aj jeho sestra.

„Chodil do našej školy, za ktorú sa zúčastňoval aj na rozličných športových akciách,“ povedali o ňom na Základnej škole vo Farnej, kde Krisztián býva. „Od malička mal zdravotné problémy, bol to však dobrý chlapec. S mojou dcérou chodil na gymnázium do Želiezoviec. Bol ako každý mladý človek, občas si aj vypil. Bol to však športovec. Za dedinu hrával futbal,“ dozvedeli sme sa od susedky. Neprajníci hovoria, že Krisztián sa k vojakom dostal až potom, keď neuspel u polície. Podľa nich si Krisztián občas nielen rád vypil, ale aj zahral na automatoch. To prvé sa mu na Cypre takmer stalo osudným.

V tomto dome vo Farnej Krisztián býva.
Opitý vojak z Cypru:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Nový Čas)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu