Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Deti zachránili zajačiky

Chlapci (zľava) Janík (9), Julko (2,5) a Timo (9) s poľnými zajačikmi. Zobraziť galériu (3)
Chlapci (zľava) Janík (9), Julko (2,5) a Timo (9) s poľnými zajačikmi. (Zdroj: Nový Čas)

NIŽNÝ HRUŠOV - Deti zachránili malé zajačiky. Lesné zvieratká našli v zúboženom stave v Nižnom Hrušove (okr. Vranov nad Topľou). Vyzerali veľmi vystrašene, tak si ich traja chlapci vzali domov. Keď ich vykŕmia, chcú ich pustiť späť do lesa.

"Našli sme ich na školskom dvore. Boli veľmi milé, zdalo sa, že nevedia trafiť späť do lesa. Zobrali sme ich, aby sme im pomohli," vraví Timo Mikloš (9). "Podľa našich odhadov môžu byť staré týždeň, najviac dva," myslí si Timova mama Agáta.

"Môj otec sa vyzná v lesnej zveri. Podľa neho mohla zajačia matka odniesť svoje potomstvo z nory, aby ho uchránila pred dravcami. Vraj sa s malými zajačikmi dokáže pohybovať až na ploche jedného štvorcového kilometra. Zvyčajne sa po ne, keď pominie nebezpečenstvo, vráti, ale možno sa jej niečo stalo," myslí si A. Miklošová.


Nigel, Bob a Tio

Deti zachránili zajačiky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Nový Čas)


Malé zajačiky spočiatku nechceli prijímať potravu. "Dávali sme im len mlieko po kvapkách. Teraz je to už lepšie, papajú aj zo striekačky," vysvetľuje A. Miklošová. Zajačiky už dostali aj mená. "Voláme ich Nigel, Bob a Tio, ale ťažko sa rozoznávajú," smeje sa Timo. O to ťažšie sa bude deťom so svojimi miláčikmi lúčiť. "Ale nič sa nedá robiť. Keď zosilnejú, o týždeň - dva ich vypustíme do voľnej prírody. Tam, kam patria," zakončila Timova mama.


Zo zajačikov má najväčšiu radosť Julko (2,5).

Deti zachránili zajačiky
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Nový Čas)
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu