Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Pozor na slnečné lúče!

Lekár Pavel Herman (41) kontroluje Michalovčanke Miroslave Semanovej (18) priepustnosť UV žiarenia jej okuliarov.
Lekár Pavel Herman (41) kontroluje Michalovčanke Miroslave Semanovej (18) priepustnosť UV žiarenia jej okuliarov. (Zdroj: Nový Čas)

MICHALOVCE - Dámy, pozor! Slnečné lúče vám môžu poriadne ublížiť. Podceňovanie ich vplyvu sa často končí až onkologickým ochorením. Preto sa v rámci Svetového dňa zdravia odborníci v Michalovciach zamerali na informácie o ochrane pred UV žiarením.

„Aj keď všetci počuli o UV žiarení, len málo Sloveniek sa proti nemu dôsledne chráni. Často sa najmä na dovolenkách pri mori snažia nachytať čo najviac bronzu. Nechránia si pritom oči ani kožu. O pokrývkach hlavy už ani nehovorím.

Preto chceme v predstihu všetkých vystríhať, dávajte si pozor a chráňte sa!“ upresňuje lekár Pavel Herman (41). Michalovčanky pripustili, že slnečným lúčom ani UV žiareniu neprikladajú veľký význam. Dnes však už existujú zariadenia, ktoré na počkanie ukážu jeho reálnu intenzitu.

„Ako tínedžerku ma často spálilo slnko, lebo som chcela byť rýchlo a pekne opálená. Dnes viem, že to bola hlúposť a pred slniečkom sa riadne chránim vysokým UV filtrom v kréme, najmä keď som pri mori. Z domu však nevyjdem bez slnečných okuliarov, aby som si chránila oči,“ vysvetľuje Jana Dzurjová (26).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu