Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Klamala NAKA pri Výbohovi? Interpol má skúmať žiadosť o vydanie medzinárodného zatykača

Na Miroslava Výboha bol vydaný európsky aj medzinárodný zatykač.
Na Miroslava Výboha bol vydaný európsky aj medzinárodný zatykač. (Zdroj: Minv)

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra a Úrad špeciálnej prokuratúry požiadal Interpol o medzinárodný zatykač na obvineného podnikateľa Miroslava Výboha. Dôvodom bolo, že si nepreberal poštu v Žiline. Výboh má však dlhé roky trvalý pobyt v Monaku.

Medzinárodná policajná organizácia Interpol má skúmať, či zo strany slovenských orgánov neprišlo k zavádzaniu, keď žiadali o medzinárodný zatykač na Miroslava Výboha. Informuje o tom portál pravda.sk. Národná kriminálna agentúra a Úrad špeciálnej prokuratúry mali tvrdiť, že Výboh sa skrýva a nepreberá si poštu v Žiline. Ten však už niekoľko rokov žije v zahraničí a trvalý pobyt má v Monaku. 

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal na Miroslava Výboha obžalobu v novembri 2021 za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku. Obvinený bol v rámci kauzy Mýtnik III. V kauze Mýtnik III je obvinených osem osôb zo zločinu príjímania úplatku. Ide o Miroslava Výboha, Radka Kuruca, Lenku Wittenbergerovú, Denisu Židovú, Kornéliu Černú, Daniela Čecha, Michala Suchobu a Františka Imreczeho.

archívne video

Prokurátor Ondrej Repa sa vyjadruje k zrušeným termínom procesu s Miroslavom Výbohom (Zdroj: Topky/Maarty)

Práve Imrecze začal spolupracovať s políciou a vo svojej výpovedi spomenul aj vplyvných ľudí. Miroslav Výboh odmieta vznesené obvinenia. Korupčná kauza Mýtnik sa týka utajovaných zmlúv na finančnej správe za niekoľko desiatok miliónov eur. Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR zároveň pred časom prerušilo obvinenému Výbohovi výkon funkcie honorárneho konzula Monackého kniežactva v SR. Len pred niekoľkými dňami sudca odvolal medzinárodný aj európsky zatykač na Výboha. Dôvodom je deklarovaný postoj podnikateľa, že sa chce osobne zúčastniť na pojednávaní. 

Viac o téme: Miroslav VýbohInterpolNAKAÚrad špeciálnej prokuratúryMedzinárodný zatykač
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu