Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Lučenec: Pri zrážke autobusu a kamióna sa zranilo 15 ľudí

K zrážke autobusu a kamióna došlo dnes krátko pred 7:00 v Lučenci.
K zrážke autobusu a kamióna došlo dnes krátko pred 7:00 v Lučenci. (Zdroj: SITA)

LUČENEC - Pätnásť ľudí sa dnes zranilo pri kolízii linkového autobusu a kamiónu v blízkosti Lučenca. Nehodu pravdepodobne zavinil šofér autobusu, ktorý nedal prednosť pri vychádzaní na hlavnú cestu.

Sedem cestujúcich sa bude zo zranení liečiť jeden až tri týždne, šesť ďalších bolo ošetrených bez ďalšieho liečenia. Zranený je aj šofér kamiónu a jeho spolujazdec. ČTK o tom informovala polícia. "Zo zavinenia nehody je dôvodne podozrivý 55-vodič autobusu z Lučenca," povedala policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Polícia pravdepodobnému vinníkovi na mieste zadržala vodičský preukaz.

Nehoda sa stala krátko pred siedmou hodinou ráno na výjazde z Lučenca-Opatovej na hlavnú cestu od Zvolena do Rimavskej Soboty. Alkohol nebol zistený ani u jedného z vodičov a poškodený autobus sa podarilo z miesta odtiahnuť po viac ako dvoch hodinách. Na autobuse vznikla škoda približne 150.000 korún, poškodenie kamiónu a tovaru odhadli na 300.000 korún.

V uplynulých mesiacoch sa na Slovensku stalo niekoľko havárií autobusov. Napríklad koncom februára sa zranilo deväť ľudí potom, čo pri Valaskej zišiel autobus do priekopy. O dva týždne skôr sa pri nehode autobusu, ktorý pri Šali narazil do stojaceho nákladného auta, ťažko zranil 68-ročný vodič autobusu a 17 detí utrpelo ľahšie zranenia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu